Nieuwe Nederlandse films op NPO 3

Vanaf 24 april zijn ze er weer. Zes speciaal voor NPO 3 gemaakte nieuwe Nederlandse films.

24 april: Hope
Hannah Binnekamp is in Hope van de VPRO een bevlogen econome van in de veertig. Wanneer haar vader na de zoveelste reportage over de economische crisis en graaiende bankiers beweert dat het een verrotte wereld is die nooit zal veranderen, besluit ze naar New York te gaan en zijn ongelijk te bewijzen. 

1 mei: Op de dijk 
Vijftien jaar na de nieuwjaarsbrand in Volendam zijn oude wonden nog niet geheeld. Op de dijk van de NTR is een portret van beschadigde getraumatiseerde vriendschap. Johan besloot zijn geluk te zoeken in Noorwegen, maar een telefoontje uit zijn geboortedorp dwingt hem terug te keren naar Nederland.

8 mei: Fake
Volgt je je hart of je verstand? Maya, afgestudeerd in kunstgeschiedenis en archeologie, valt ondanks waarschuwingen van haar gay best friend Erik voortdurend op onbetrouwbare types. In de romantische misdaadkomedie Fake van  AVROTROS moet ze kiezen tussen liefde of misschien wel een stap op het verkeerde pad.

15 mei: De grote Zwaen
De door BNN uitgezonden film De grote Zwaen gaat over de schrijver Gerard F. Zwaen. Het is een zwarte-humoristische misdaadfilm over een schrijver met matig succes en grootse pretenties. 

22 mei: Kamp Holland
In de hectische chaos nadat een konvooi op een bermbom rijdt, opent een Nederlandse soldaat het vuur op een verdachte Afghaan. Na de aanvankelijke lof voor het afwenden van een nieuwe ramp, ontspint zich een drama als een officieel onderzoek in gang wordt gezet. Kamp Holland van de EO is een oorlogsdrama over de gevolgen van een dodelijk schietincident.

29 mei: Moos
Een koosjere komedie van KRO-NCRV. Het leven van Moos bestaat uit koken, schoonmaken en helpen in de textielwinkel van haar vader. Als ze na vele jaren haar jeugdvriend Sam terug ziet, moedigt hij Moos aan haar dromen na te jagen. Moos komt er echter al snel achter dat een eigen leven opbouwen nog niet zo eenvoudig is, terwijl Sam zich ondertussen afvraagt of zijn gevoelens voor Moos niet meer dan vriendschappelijke zijn.

Première-avond
Maar voordat deze films op tv verschijnen, gingen ze eerst op maandag 18 april in première, tijdens een glamoureuze avond in Hilversum. Tout bekend Nederland en zijn moeder was daarbij aanwezig...en heeft het een tikkie laat weten te maken.

Movie Idiots
En uiteraard waren ook onze Movie Idiots op die avond aanwezig! Want zeg nou zelf: wat is een filmpremière zonder onze idioten?

Al deze films zijn voorzien van audiodescriptie waardoor ze ook toegankelijk zijn voor blinden en slechtzienden. Earcatch vertelt wat je niet ziet. 

http://earcatch.nl/aanbod/