Seizoenen

Planet Beauty

Planet Beauty

Cosmetisch arts Bonnie is nieuw in kliniek Planet Beauty. Ze heeft een idealistische kijk op haar vak: een perfect uiterlijk maakt mensen gelukkig en dat gaat haar niet gauw te ver.

Cas

Cas

Een broeierig en ontroerend liefdesdrama met een licht komische toon dat het verhaal vertelt van Pepijn en Sjors.

In Vrijheid

In Vrijheid

Maandenlang heeft Neziha in angst geleefd om haar zoon Ismaël die naar Syrië is vertrokken. Dan krijgt ze het bericht dat Ismaël terug is: gevlucht uit Syrië wordt hij nu vastgehouden in Nederland.

De leerling

De leerling

Lana (eind dertig), docente Nederlands op de middelbare school, weet zich geen raad met nieuwe leerling Benny (17), een agressief maar tegelijkertijd uiterst koelbloedig alfamannetje.

De lange nasleep van een korte mededeling

De lange nasleep van een korte mededeling

Het leven van vier medewerkers van een wellness-centrum raakt ontwricht nadat één van hen een schijnbaar onschuldige mededeling doet.

Wildflowers

Wildflowers

Juke leeft een ogenschijnlijk gelukkig gezinsleven op een Friese melkboerderij. Nieuwkomer uit de stad, Joan, wakkert bij Juke het verlangen naar vrijheid en avontuur aan.

Eddy & Coby

Eddy & Coby

Een overspelige huisvrouw, een geldbeluste personal trainer, een verlamde maffiabaas en een kettingzaag: drie geschifte personen, één chaotische bende.

Basile H.

Basile H.

Basile, kandidaat voor een belangrijke Europese functie wordt beschuldigd van verkrachting. De vrouw wil 1,5 miljoen. Betaalt hij niet binnen een dag, dan doet ze aangifte en is zijn carrière voorbij.

Eddy & Coby

Eddy & Coby

Een overspelige huisvrouw, een geldbeluste personal trainer, een verlamde maffiabaas en een kettingzaag: drie geschifte personen, één chaotische bende.

Speelman

Speelman

De succesvolle 50'er Speelman verdwijnt op een dag uit zijn huwelijk om vanuit een leegstaand huis naast zijn villa zijn vrouw te observeren, geobsedeerd door de vraag wat hij nog voor haar betekent.

Scooterdagen

Scooterdagen

Julian (14) wordt hopeloos verliefd op de veel oudere Lara. Door groeiende problemen thuis met zijn opdringerige en alcoholistische moeder raakt Julian steeds meer ontspoord.

Op zee

Op zee

Edo (42) heeft een solo-zeiltocht van twee maanden gemaakt. De laatste 48 uur, van Denemarken naar Harlingen, is zijn dochter Maria (8) aan boord. Plotseling, midden op zee, valt het schip op myste...

Boy van Tami Ravid

Boy van Tami Ravid

Discreet maakt de illegale Boy de huizen van zijn opdrachtgevers schoon. Voor de schrijver André, die zijn dagen in bed doorbrengt, betekent hij een van de weinige contacten met de buitenwereld. He...

Lang zal ze leven

Lang zal ze leven

Perfectionistische pilote Marta komt in een rolstoel terecht en grijpt een suf bootreisje aan om een einde aan haar waardeloze leven te maken, maar iedereen aan boord rijdt haar steeds in de wielen.

Ballast

Ballast

Ceremoniemeester Ellen probeert haar broer de mooiste dag van zijn leven te bezorgen, maar raakt verstrikt in de streken en capriolen van haar familie.

Nina Satana

Nina Satana

Een 15-jarig gothic-meisje valt als een blok voor de nieuwe Marokkaanse jongen in haar klas. Een modern sprookje over twee eenlingen die hun masker moeten laten vallen om elkaars liefde te winnen.

Entre Nosotros

Entre Nosotros

Een hechte Zuid-Amerikaanse familie/vriendengroep komt bij elkaar op een afscheidsfeestje in een klein flatje in Amsterdam om afscheid te nemen van Diego, die met zijn zoontje terugkeert naar Chili

Mijn Marko

Mijn Marko

Esmee, jong en onschuldig, valt als een blok voor de mysterieuze, Bosnische Marko. Maar wat heeft hij precies met de mooie, dominante Ljilja ?

Tunnelvisie

Tunnelvisie

Mira werkt als valkenier op de vuilstort. Ze is als enige vrouw goed opgewassen tegen deze door mannen gedomineerde wereld. Tot er een dode baby op de stort gevonden wordt.

Verre vrienden

Verre vrienden

Drie vrouwen delen hetzelfde huis en komen elkaar tegen, maar toch leven ze langs elkaar heen. Ogenschijnlijk hebben hun levens weinig raakvlakken, maar ze delen meer met elkaar dan ze denken.

Proces

Proces

Nadat Aron zijn straf heeft uitgezeten, neemt de weduwe Karina contact met hem op. Ze vraagt hem om haar te helpen met een serie lezingen die zij geeft over zinloos geweld.

De tangoman

De tangoman

De eenzame Marianne vindt een zwijgende man. Ze laat hem toe in haar huis en in haar hart, maar als ze eenmaal het geluk geproefd heeft, weigert ze het te laten gaan.

De ander

De ander

Perry, Aziz en Nazanin, drie heel verschillende mensen, scheren gedurende een Rotterdamse nacht langs elkaar heen. Ze hebben één ding gemeen: oorlog.

Lynn

Lynn

Lynn probeert haar draai te vinden in een nieuwe leefomgeving, maar wordt afgeleid door een groot zelfbewustzijn. Het overkomt haar nog maar zelden dat ze zichzelf vergeet en opgaat in het moment.

Liefde, dank je wel

Liefde, dank je wel

Wanneer Naïma en Yuichi elkaar weer zien, worden ze geconfronteerd met een probleem: ze verstaan elkaars taal niet. Ze maken een lange wandeling door nachtelijk Amsterdam en vinden zichzelf en elkaar.

Onder de tafel

Onder de tafel

Een melancholieke vader-zoonvertelling die begint op het moment dat Jacob te horen krijgt dat zijn vader Kees weer begonnen is met drinken en uit een kliniek opgehaald dient te worden.

Minibar

Minibar

De Nederlandse Roman en de Duitse Hanna wonen sinds een paar jaar samen in Berlijn. Roman besluit kerst in z'n eentje in Berlijn te vieren. Een relatieschets, zich afspelend rond de kerstdagen.

Divina Gloria

Divina Gloria

We volgen een aantal mensen in de Hortus Botanicus, die getuige zijn van de kortstondige bloei van de Divina Gloria. Zij raken steeds verder in vervoering van dit zwoele wonder, met extatische afloop.

Zomerdag

Zomerdag

Paul en Thomas herkennen iets in elkaar, het zou kunnen dat ze vader en zoon zijn. Ze trekken een dag met elkaar op en bij het afscheid blijkt dat de dag bij beiden een verandering heeft ingezet.

Kinkerstraat

Kinkerstraat

Zinloos geweld vanaf de andere kant bekeken. De film begint met een anoniem gevecht op straat en laat vervolgens zien hoe de dag vóór het gevecht er voor de verschillende deelnemers heeft uitgezien.