21-12

Nieuw: Wetenschap Havermoutpap

Wat bepaalt ons gedrag? De jonge psycholoog Pieter Hulst gaat op zoek naar antwoorden in de nieuwe VPRO-serie Wetenschap havermoutpap.

Zo ontrafelt hij in elke aflevering een wezenlijke vraag met betrekking tot dat wat iedereen het meeste aan het hart gaat: onszelf. In de eerste aflevering onderzoekt Pieter Hulst de harde wetenschap over succesvol worden in de liefde. Aan de hand van verschillende experimenten bekijkt hij welke tactieken het beste werken in de jacht op de liefde. Waarom reageren mannen bijvoorbeeld amoureuzer als ze een leuk meisje tegenkomen op een avontuurlijke hangbrug dan wanneer dat gebeurt op een betonnen brug?

In de tweede aflevering zoekt Pieter Hulst in de wetenschap naar de beste manier om gelukkig te worden. Op welke leeftijd zijn we doorgaans het gelukkigst? Draagt het krijgen van kinderen bij aan je geluk?  Wat klopt er van de gevleugelde uitdrukking ‘geld maakt niet gelukkig’? Zo blijkt dat geluk toeneemt wanneer je een schoonmaker in inhuurt. Bovendien maakt het weggeven van geld ons gelukkiger, en dat niet alleen: het maakt ons ook nog eens fysiek sterker.


 Wetenschap Havermoutpap zie je vanaf donderdag 30 november om 22.10 op NPO 3.