Nieuw: de Braboneger Basht

Twee keer per week geeft Braboneger (Steven Brunswijk) zijn ongezouten mening over actuele zaken in Braboneger Basht!

Vanuit zijn huiskamer, auto, tuin of in de schuur, waar hij altijd zit te gamen en chillen met zijn matties Dennis en Djordjhy, die zich er ook graag tegenaan bemoeien. Vanaf 4 juli post hij iedere dinsdag en vrijdag om 16:00 een video-item op npo3.nl en op het YouTube-kanaal van NPO3.

De onderwerpen van de Braboneger basht online zijn actueel, zijn mening is controversieel. Scholen die vrij geven voor het Suikerfeest, Nederturken die voor Erdogan stemmen, Rico Verhoeven die acteur wil worden. De Braboneger heeft overal een mening over en steekt die niet onder stoelen of banken.

Steven, Dennis en Djordhy

Daarnaast legt hij en passant vingers op zere plekken. Waarom ligt het woord neger zo gevoelig? Waarom haten we op Marokkaanse straatjeugd, maar spreken Hollandse jongens wel met een Marokkaanse tongval? In de stijl van het eerder uitgezonden tv-programma De Braboneger verkaast?! neemt Steven zaken over integratie, verdraagzaamheid en verschillende culturen op de hak.

Steven Brunswijk, de Braboneger: “Ik vind het geweldig dat ik op npo3.nl mijn mening mag geven op allerlei actualiteiten die er in een week kunnen zitten. Daarnaast ga ik ook mijn mening geven over filmpjes die ‘net niet’ goed gelukt zijn. Zoals hele slechte rappers bijvoorbeeld!”.


Braboneger Basht online: vanaf 4 juli een half jaar lang op npo3.nl. Voor meer informatie kijk op npo3.nl.