Muzikaal het jaar uit met NPO 3

Oliebollen, flesje bubbels, vuurwerk buiten...wat mist er dan nog? Oh ja! Muziek op NPO 3!

De muziekliefhebber kan zijn hart ophalen met NPO 3 tijdens de jaarwisseling. Tot het zover is, kun je je muzikale kennis nog bijspijkeren met de Top 2000 Quiz op NPO3.nl. Maar vanaf 19:30u tot aan 03:30u zenden we het ene na het andere muzikale hoogtepunt uit. Zo gaan we niet alleen knallend, maar óók nog eens zingend het jaar uit.

De line-up van NPO 3's oudejaarsavond:

19:30u - Top 2000 a Gogo
Tijdens de oudejaarsuitzending verwelkomen we Sven Figee (Sven Hammond) als huispianist, hij zal de hele avond muzikale ondersteuning geven. Presentator en muzikant Joris Linssen wil graag Als je wint van Herman Brood en Henny Vrienten op nummer 1. In de quiz nemen muzikanten Douwe Bob en Edsilia Rombley het tegen elkaar op. Er zijn maar liefst drie reportages te zien, over de Dirty Dancing hit (I've had) The time of my life, Loving Spoonful's Summer in the city en we duiken in het verhaal achter People gotta move van Gino Vannelli. Aan de stamtafel hebben we het over de ons dit jaar ontvallen held Prince.

20:40u - Toppers in Concert
Toppers Gerard Joling, Jeroen van der Boom en René Froger vierden in mei 2014 de tiende editie van Het Grootste en Gezelligste Meezingfeest van het Jaar! Ook deze editie wordt het weer volop meezingen en swingen op de allergrootste meezinghits uit heden en verleden met verrassende gastoptredens.

21:35u - Helden van de Top 2000
Terugblik op de beste oudejaarsoptredens van de Top 2000. Nederlandse Top 2000-artiesten als Roel van Velzen, Ilse DeLange, Racoon, DI-RECT, Niels Geusebroek en Xander de Buisonjé verblijden de kijkers met hun nieuwjaarsgroet. We zien optredens van onder meer Roel van Velzen 'Somebody to love' (Queen), Racoon 'Rehab' (Amy Winehouse), Niels Geusebroek 'Clocks' (Coldplay), DI-RECT 'Heroes' (David Bowie), Ilse DeLange 'Calm after the storm', Miss Montreal 'Living on a prayer' (Bon Jovi) en nog veel meer!


22:40u - Adele: Live in New York City
Live optreden van megaster Adele in de Radio City Music Hall in New York, vlak voor het verschijnen van haar derde album: Album 25. Adele zingt o.a. Hello, All I Ask en When We Were Young.

23:30u - De Streetlab oud en nieuw Karaoke Show
De mannen van Streetlab luiden op hun eigen manier 2016 uit. In Tivoli ontvangen ze verrassende Nederlandse artiesten met wie ze nóg verrassendere nummers spelen. Wie wat zingt, wordt door het toeval bepaald, wat leidt tot hilarische combinaties. Het publiek zingt mee en presentator Stijn en zijn rechterhand Tim, voor deze avond omgedoopt in LeonTim, praten de show op een unieke manier aan elkaar. Onder de gasten zijn onder meer Brace & Brownie Dutch, Frans Duijts, Coen & Sander, Roxeanne Hazes, Xander de Buisonjé, Karin Bloemen en Peter Timofeeff. Jawel, Peter Timofeeff.


0:40u - Adele: Live in New York City
Mocht je Adele om 22:40u hebben gemist, omdat je met je bakkes in de appelflappen zat, dan heb je om 0:40u een herkansing. Nog steeds vanuit New York, zie je het concert van de meest succesvolle zangeres van dit moment.

1:30u - Katy Perry: The Prismatic World Tour
Katy Perry trok van mei tot en met oktober 2015 rond met haar spectaculaire Prismatic World Tour. Na 151 shows in vijf werelddelen trad Katy voor zeker twee miljoen mensen op met dit audiovisueel spektakel. Katy brengt onder andere de hits als Roar, Firework, I Kissed A Girl, Dark Hors en California Gurls. De opnames zijn een visueel spektakel met theatrale gebeurtenissen, gewaagde acrobatiek en exotische kostuums.

2:35u - Helden van de Top 2000
Oudejaarsavond/-nacht wordt op NPO 3 afgesloten met de Helden van de Top 2000. Als je dan nog wakker bent, heb je toch al te veel om om niet meer door te hebben dat het een herhaling is van eerder op de avond.

Wij gaan de stembanden alvast opwarmen. En mochten we je niet meer spreken: een fijne jaarwisseling en tot in het nieuwe jaar!