23-05

Radio Gaga bij Humanitas Deventer!

“Ja, ja, ja, dit is Rrrradio Gaga, leuk dat je luistert!” Eva Koreman en Chris Zegers maken radio op bijzondere plekken in Nederland!

Humanitas Deventer
In de eerste aflevering staat de gepimpte Radio Gaga caravan van Chris Zegers en Eva Koreman in Deventer. En worden de radiootjes in het bijzondere woonproject Humanitas uitgedeeld. Een plek waar bejaarden én studenten samenwonen. Dit zijn de hoogtepunten van deze aflevering!


De 92-jarige Marty
De eerste Radio Gaga gast is de 92-jarige Marty. Die al tuterend in haar achteruit bij de studio arriveert. Ze woont er nu tien jaar. Maar vieren doet ze het niet. Ze rouwt nog steeds over haar derde man die een paar jaar terug is overleden. Derde? Jazeker. Maar zoals Marty zelf zegt: “drie maal is scheepsrecht".

Elke gast mag bij Radio Gaga trouwens een nummer aanvragen. Marty denkt dat Eva en Chris haar nummer niet hebben. Dus de verrassing is des te groter als ze haar nummer opeens door alle radiootjes klinkt!

Anneloes over alle steun
Anneloes is een studente die nu 1,5 jaar in het complex woont. Haar vader is op het moment van de opnames erg ziek. Waardoor ze meer dan ooit merkt hoe fijn het daar is. “Ik merk nu dat ze er ook echt voor mij zijn.” Het nummer wat zij graag wil horen is 'Mag Ik Dan Bij Jou’ omdat dat haar aan haar eigen oma doet denken.


George (96) is klaar met leven
En dan is daar 'jonge kerel’ George (96). Een man die zijn leven geleefd heeft. En het eigenlijk wel prima vindt nu. Want dat aftakelen enzo: "dat hoeft voor mij dus niet". Dus heeft George een zelfmoordpoging gedaan. “Ik ben vrolijk gekomen, en ik ga vrolijk weg.” Om zijn statement kracht bij te zetten draaien ze ’99 Luftballons van Nena.


Piebe en zijn dementerende vrouw 
En toen was daar Piebe (77). Hij praat over zijn dementerende vrouw. Terwijl zij binnen in het complex met het radiootje meeluistert. Ze herkent zijn stem helemaal niet. Dat had Piebe ook wel verwacht. Maar dan draait hij haar nummer… 


En deze gasten zie je ook
Wat een fantastische twee dagen waren dit! Zoveel mooie verhalen. Zoveel liefde! Zo spreken we naast de gasten hierboven ook de grote favoriet onder de studenten: Annie (85)! Die alle ins en outs van het liefdesleven van de studenten weet. Maar ook Maud, die live een liedje zingt voor haar oma. Jaimy, een jonge supertrotse moeder. En de 25-jarige Sharmain, die een nummer aanvraagt voor haar buurman Gerrit (90). En naast dit nummer trouwens nog een véél grotere verrassing voor 'm heeft...

Radio Gaga: de playlist van Humanitas DeventerMan, al deze verhalen. Al deze mooie mensen. Dat belooft wat voor de komende locaties. Tot volgende week!Radio Gaga, dinsdag 21:00 uur bij BNN op NPO3!