Mooier wordt het niet: Anna Nooshin onderzoekt de invloed van je uiterlijk

Bij serie Mooier wordt het niet

Is schoonheid een vloek of een zegen? Wat voor invloed heeft je uiterlijk op je zelfbeeld? Waarom moet alles steeds alleen maar mooier en mooier?

Anna Nooshin: ''Voordat ik deze serie maakte stond ik niet vaak stil bij de rol die schoonheid zou kunnen hebben gespeeld in mijn carrière. Omdat ik dagelijks geconfronteerd wordt met zoveel beelden die alleen maar draaien om 'perfectie', ga ik daar zelf snel in mee. Ik heb door het maken van deze serie geleerd dat lang niet iedereen zich vertegenwoordigd voelt in de mediawereld waar ik zelf ook dagelijks in zit. Die kennis is me heel dierbaar, omdat ik nu beter begrijp welke rol ik zelf kan spelen om hier verandering in te brengen.''

Gevolgen van het heersende ideaalbeeld

In Mooier wordt het niet onderzoekt Anna Nooshin de steeds groter wordende rol van schoonheid in onze samenleving. In vier afleveringen kleed ze het moderne schoonheidsideaal steeds verder uit. Welke positieve en negatieve gevolgen kleven aan dat ideaalbeeld? Anna spreekt met voormalig hockeyer Ellen Hoog, 'Miss Nederland' Jessie Jazz en presentatrice Chantal Janzen.


Mooier wordt het niet, check je vanaf dinsdag 26 november wekelijks om 22:00 bij BNNVARA op NPO 3.