23-10

Monic Hendrickx: "Ik hoop niet dat wij het mutsenreisje van deze reeks zijn." | Risky Rivers

Ze kent het land, spreekt de taal en kan omgaan met waren: Monic Hendrickx was born ready voor Risky Rivers.

Schuilt er zo’n avonturier in jou?
"Een avonturier zou ik mezelf niet willen noemen. Want ik ben af en toe een enorme stresskip en een bangeschijter! Maar ik reis graag en vond het een leuk idee om dit samen met Susan te doen. Bovendien had ik bij zo’n programma toch het idee dat het echte gevaar gemeden zou worden, omdat er een team om je heen staat. Daar ben ik tijdens de reis wel van terug gekomen. Voor de televisie moet het natuurlijk spannend worden, dus weet ik niet of ze zouden ingrijpen bij daadwerkelijk gevaar. Gelukkig waren wij goed in dobberen."

Hoe bereidde je je voor?
"Susan en ik waren twee dagen eerder vertrokken naar Suriname om alvast te acclimatiseren en niet nog in de vermoeidheid van de deadline te zitten. Dat was heerlijk. Beetje slenteren door Paramaribo, het paradijs uit mijn jeugd."

Hoe was het om met een andere BN'er in een bootje te zitten?
"Ik kende Susan al van een eerder project. Daarnaast zaten wij samen in een aflevering van ‘De wereld rond in 6 stappen'. Dus ik wist dat dit avontuur met Susan in ieder geval gezellig ging worden. Eigenlijk was er dus behalve de gevaren van de jungle, weinig risicovols aan. Hoewel ik Susan niet kende in echte stressmomenten. We hebben wel gegild en gevloekt. Dat moet ik toegeven."

Hoe was zo'n reis over het water?
"Ik hou van water. Maar het idee van troebel water met daarin kaaimannen, piranha’s en anaconda’s van behoorlijke afmetingen, maakte mij wel een tikkeltje nerveus. We wilden echt niet omslaan."

Wat was het spannendste moment?
"Dat we omsloegen. Dat was het spannendste moment. En dat je dan niet terug kan vallen op het camerateam. Alleen op jezelf en je kanopartner. Angst zit meer in het idee en de verbeelding van erger, dan in het moment zelf. Dan ben je alleen in het moment en is er geen tijd meer voor angst. Dat vind ik een geruststellend idee."=


Wat vond je het allermooiste?
"Ik vond het een waanzinnig avontuur en kon er nog echt wel een tijdje op teren, qua inspiratie. Wat een geweldig land Suriname!"

Zou je opnieuw zo'n reis plannen?
"Ik zou het zo weer doen, zeker met Suus. Hoewel ik van de andere Risky River-afleveringen wel echt bang werd."

Welke reis zou je echt nog eens willen maken in je leven?
"Ik wil heel graag een keer het ‘Noorderlicht’ zien."

Heb je nog tips voor fans die een soortgelijke reis willen maken?
"Als je zo’n reis wil maken, doe het dan niet zonder de hulp van de mensen uit het land zelf en zonder capabele kano-experts."

Twee stadse deernes in een bootje? Monic Hendrickx en Susan Visser in de Surinaamse jungle.
Meer van Monics trip? Het paradijs met een zwarte bladzijde


Risky Rivers maandag 20.25 bij BNNVARA op NPO 3!