'Milou kan je doen voor een pakje peuken en een Smirnoff'

Milou zegt: fuck slutshaming. Op haar studentenvereniging Vindicat wordt ze uitgemaakt voor sletje en dat is ze zat.

Hertje, hoer, sletje. Dat krijgt Milou van 21 regelmatig te horen op haar Groningse studentenvereniging Vindicat. En daar is ze helemaal klaar mee, vertelt ze aan NOS op 3.

Milou zette een protestvideo op Facebook, die ze samen met Jonna Bruinsma maakte in het kader van Internationale Vrouwendag. De video is inmiddels al bijna 400.000 keer bekeken. "Mijn seksualiteit is van mij."

Shit is krom

Het is geen nieuw verhaal bij het corps. Corpsmeisjes worden vaker uitgemaakt voor hertjes, sletjes en hoertjes. Maar voor de studente Europese Talen en Culturen is dat niet acceptabel. "Slutshaming gebeurt overal en dat is niet oké", schrijft Milou. "Als ik een grap maak over mezelf is dat mijn grap. En als je het allebei grappig vindt om zo met elkaar te praten, dan is dat prima. Maar ik vraag er niet om om vernederd te worden vanwege mijn seksualiteit."

Volgens Milou is het vooral ook heel krom. "Ik heb als vrouw net zoveel recht op seksualiteit als mannen. Als jongens seks hebben en hier openlijk over spreken is het tof. Als meisjes zoals ik dit doen, daalt ons respect of onze waardigheid." Milou is zelf vrij open over haar seksualiteit. "Als ik een foto post van een feestje waarin ik een doorschijnend shirtje aan heb, of waar ik intiem dans, moet ik dat toch zelf weten. Ik vraag er niet voor om aan de schandpaal te worden genageld." 

Als je veel van seks weet

We vroegen aan seksuologe Minke de Boer wat zij hier allemaal van vindt. Haar eerste reactie? "Milou is dapper."

Sletvrees?

Sunny Bergman maakte eerder al een documentaire, Sletvrees?. Daarin onderzoekt ze de dubbele moraal: mannen die veel vrouwen doen, zijn stoer. Andersom ben je al vrouw al snel een slet.