Michaels anti-racismebeweging | JZHMZ

Bij aflevering Onderdeel van een groep

Marron United is een anti-racismebeweging die o.a. kansarme jongeren helpt.

Naam: Michael Campagne
Leeftijd: 32
Woont in: Zwolle
Beroep: Oprichter en General van Marron United.

Marron United

Michael heeft een jaar geleden de brotherhood Marron United opgericht. Marron United bestaat uit vijf chapters (groepen). De brotherhood heeft niet alleen leden in Nederland, maar ook in de UK, België en Suriname. Elke chapter heeft zijn eigen hiërarchie. Je hebt bijvoorbeeld een president, een sergeant, full members en prospects. Prospects zijn leerlingen die zich moeten opwerken om uiteindelijk een officieel lid te worden. Pas dan mogen zij de felbegeerde leren jas dragen. 

Wat doet Marron United?

Marron United is aanwezig op verschillende evenementen zoals bijvoorbeeld de dodenherdenking. De groep “#Geen4meivoormij" wilde de herdenking verstoren, maar zo’n honderd leden van Marron United waren aanwezig om te zorgen dat de herdenking rustig verliep. Kansarme jongeren kunnen zich bij hun aansluiten. Marron United helpt ze aan een baan en een groep nieuwe broers.


Rapper Makka

Naast zijn brotherhood houdt Michael zich graag bezig met het maken van muziek. Hij is rapper en noemt zich Makka. Hij rapt niet over de bekenden flappen en bitches, maar over de straat en zijn heftige leven. Zo heeft hij o.a. het nummer ‘RIP Opoe’ geschreven over zijn vermoorde oom.

Vermoord door je eigen familie

Zijn oom is in opdracht vermoord door zijn tante en neef. De tante van Michael had aan hem gevraagd of hij dit wilde doen. Hij heeft direct zijn tante en neef aangegeven. Want zijn oom was niet alleen maar zijn oom. Maar ook zijn broeder. Hij zat namelijk in dezelfde brotherhood. Michael heeft het er moeilijk mee dat zijn neef na elf maanden cel alweer op vrije voeten is. Opoe wordt nog steeds geëerd door de leden, ze hebben allemaal zijn naam op hun leren jas geborduurd en er staat een altaar in het clubhuis. 


Lees ook: Muisz, een gabberchick in hart en nieren.

Lees ook: Zigola leeft bij de Damanhur-community.


Meer Je Zal Het Maar Zijn!