27-12

Mexico-Stad verbiedt dolfijnenshows

Bijzonder nieuws van ver weg

Mexico-Stad heeft onlangs een grote stap gezet op het gebied van dierenwelzijn. De groene partij 'Partido Verde Ecologista de México' diende een wetsvoorstel in om een einde te maken aan dolfinaria en iedere vorm van spektakel met zeezoogdieren. De wet, die het gevangen houden van dolfijnen ten behoeve van entertainment, optredens, therapie en onderzoek verbiedt, werd unaniem aangenomen.

delfie

Six Flags Mexico
Door de komst van de nieuwe wet zullen ook de zeezoogdieren van attractiepark Six Flags Mexico -onder andere bekend van de film Free Willy- een ander onderkomen moeten vinden. Het waterbassin van het park scoorde een zesde plek in de door de Dierenbescherming opgestelde ‘Ten Worst Tanks’ lijst. De dieren uit het beroemde park zullen naar alle waarschijnlijkheid worden overgebracht naar een reservaat voor rehabilitatie.

dolfijn4

Rechten
Eerder dit jaar werd in de Mexicaanse hoofdstad al een nieuwe grondwet 
aangenomen die erkent dat dieren rechten hebben. Sindsdien worden dieren voor de wet beschouwd als ‘wezens met gevoel en met morele waarde’. Voorstanders van de nieuwe wet hopen dat Mexico-Stad een voorbeeld zal zijn voor de rest van het land, waar momenteel nog zo'n 350 dolfijnen in gevangenschap leven.