De piemel in Maya de Bij

Zit je net lekker met je kind naar Maya de Bij te kijken, zie je ineens een enorme piemel op een boomstronk.

De Seksweken op NPO 3 zijn een mooi moment om dit verhaal eens op te rakelen. De Amerikaanse moeder Chey Robinson zag de quality time met haar kind bruut worden verstoord door een verdwaalde klabanus. Op Facebook luidde ze de noodklok en kreeg veel bijval van andere verontwaardigde ouders. "Ik weet dat ik niet gek ben en zoiets als dit hoort niet thuis in een kinderprogramma. Ik walg ervan, mijn kinderen zouden dit niet hoeven te zien", zei Robinson met gevoel voor overstatement.

Bekijk hier het fragment, let goed op de boomstronk - tekst gaat door onder de video


Mwaaah Gertje!
De piemeltekening bleek een gebbetje van een van de 150 tekenaars. Producent Studio 100 - van Gert 'Gertje' Verhulst van Samsom - vond het bepaald geen humor om voor te lachen. De aflevering werd direct van Netflix gehaald en ze overwegen stappen tegen de "zeer foute grap" van de ongepaste grapjurk.

Verborgen vieze boodschappen
Animatiefilm-tekenaars hebben een lange geschiedenis van geheime boodschappen en verborgen geintjes. Zo gaat het verhaal dat er in een stofwolk in de Lion King het woord 'sex' te lezen valt. Disney ontkent het verhaal in alle toonaarden en zegt dat het op zijn best toeval is. Geloof je niets van deze excuses? Zet je alu-hoedje op en check deze Disney-complotten-video.


Wil jij meer seks-content zien? Kijk dan verder op de Seksweken van NPO 3