Mashup: SFB-rappers langer vast

Frenna en Priceless, van de Haagse rapgroep Strictly Family Business, mogen de Surinaamse gevangenis nog niet verlaten.

"Ons verzoek is afgewezen", zei de advocaat van de rappers tegen de Surinaamse krant De Ware TijdVerslaggever Danny (NOS) van Mashup volgt de zaak vanuit Nederland:

De rappers zitten al bijna twee weken in de cel omdat ze in 2015 seks zouden hebben gehad met een minderjarig meisje en daarvan een video zouden hebben verspreid.

Flinterdun

KM, de artiestennaam van één van de bandleden, heeft toegegeven dat hij iets heeft gehad met het meisje dat toen 15 was. Zelf was hij toen 17. Hij ontkent dat de twee anderen erbij betrokken waren.

De advocaat van de rappers, Humprey Schurman, vroeg vrijdag om vrijlating gevraagd van die twee bandleden omdat hij het bewijs tegen hen "flinterdun" vindt. Volgens Schurman wordt op zeer korte termijn ook de vrijlating gevraagd van KM

Geen criminelen

De ouders van KM beschreven de vrijpartij als een "puberfeestje van twee kinderen die nog veel over het leven moeten leren". Van dwang of kindermisbruik is volgens hen geen sprake geweest. “Het effect van wat er nu gebeurt kan heel negatief zijn", zei de moeder van KM. “De jongens zijn artiesten, geen criminelen. Maar zo worden ze wel behandeld.”

Ook het meisje en haar moeder willen graag dat de zaak wordt stopgezet en de jongens vrijkomen. "We zijn sinds het opduiken van het filmpje op internet door een heel diep dal gegaan", zei de moeder van het meisje eerder tegen de NOS. "We willen het nu echt graag achter ons laten en doorgaan met ons leven."