Mark vereeuwigt Here Comes the Sun met een tattoo

45:27
Gezien
7
Bij aflevering Van online haat tot donorregistratie

Het team van Make Holland Great Again hielp Mark aan de jukeboxsingle van Here Comes the Sun, het favoriete nummer van Marks overleden vrouw Hester. Nu vereeuwigt Mark het mooie verhaal met een tatoeage.

Begin dit jaar plaatste Mark Toornstra een bijzondere oproep in de krant: “In verband met het overlijden van mijn vrouw ben ik op zoek naar haar favoriete single van The Beatles: Here Comes The Sun.” De jonge tv-makers van het GREAT-team aarzelen geen moment en schieten Mark te hulp. 

De zoektocht was niet makkelijk, maar na tientallen telefoontjes, een bezoek aan een echte Beatlesexpert en uren graaien tussen oude lp’s, is het op de platenbeurs in Utrecht eindelijk raak: Sahil’s team heeft de single gevonden!
In Make Holland Great Again wordt een zichtbaar emotionele Mark in het bijzijn van zijn kinderen met de single verrast. Het nummer waaraan het gezin zoveel herinneringen heeft, kan eindelijk gedraaid worden in de jukebox. Mark spreekt zijn kinderen toe: “Here Comes the Sun, onthoud dat hè, jongens. Die is er altijd.” En deze levensles wil Mark nu ook vereeuwigen op zijn bovenarm. 

Tattoo met betekenis

Mark wilde naar eigen zeggen altijd al een tatoeage, maar dan wel één met betekenis. En die betekenis had hij nu gevonden. Eenmaal in de tattooshop kan Mark zijn ogen niet afhouden van het design dat de tattoo-artist voor hem heeft gemaakt. De tatoeage bestaat uit een stuk landschap in Normandië waar de as van Hester is uitgestrooid. Op de plek waar normaal gesproken de zon zou opkomen zie je een single: Here Comes The Sun, van The Beatles. 
De tatoeage staat voor Mark niet alleen symbool voor de zoektocht naar die ene jukeboxsingle, maar vooral voor de relatie met zijn vrouw. “Ik denk dat dit heel goed weergeeft hoe Hester en ik altijd in het leven hebben gestaan: heel positief.”
Hoewel het Marks eerste tatoeage is, lijkt hij zich niet echt druk te maken om de pijn. “Twee weken geleden is mijn heup uit de kom geschoten. Dàt doet zeer.” En inderdaad, de pijn valt gelukkig mee. Na een half uurtje ‘gekriebel’, zoals hij het noemt, staat het Normandische landschap met de Beatlessingle op Marks bovenarm. “Geweldig.” En de single? Die zit in de jukebox, op plekje H-1. De H van Hester. 

Make Holland Great Again, dinsdag 20:25 bij BNNVARA op NPO 3.