Marijn Frank onderzoekt ons Vleesverlangen

Vlees...Kunnen we zonder? Wíllen we zonder? Hoe groot is onze vleesverslaving? Marijn Frank zoekt het voor ons uit.

Zijn we massaal verslaafd aan vlees? Net als vele anderen, wordt Marijn Frank heen en weer geslingerd tussen haar lust voor vlees en het verlangen een beter en verstandiger mens te zijn. In de documentaire Vleesverlangen gaat zij op zoek naar schokkende en grappige argumenten om van haar verslaving af te komen. Zal het haar lukken of legt ze zich neer bij haar lot als vleeseter?

Marijn noemt zichzelf een 'vleesjunk', maar probeert van haar verslaving af te komen door bijvoorbeeld een stage bij een koeienslachterij en een bezoek aan 100.000 plofkippen. Door haar biefstukje recht in de ogen te kijken hoopt ze een gezondere relatie op te bouwen met het lapje vlees op haar bord. Gelukkig wordt ze bijgestaan door een psycholoog, want het gaat nog weleens een vreemde kant op in haar onderzoek.

Aftertalk
Na de uitzending van Vleesverlangen gaat het gesprek online door. In een live Aftertalk met Marijn en zowel bekende vleeseters als niet-vleeseters, kunnen kijkers vragen stellen en reageren op de film. Daarna start ook de online challenge, maar tegen die tijd hoor je daarover van ons nog veel meer.

FB header

NPO 3 FOOD
Nog meer honger? Kijk op npo3.nl/FOOD FOOD logo zwart klein


Vleesverlangen, donderdag 19 mei om 21.00 uur op NPO3.