Mannen worden van hun apenrots gestoten

Bij serie It's A Man's World

De deelnemers van It’s A Man’s World denken dat ze meedoen aan een sociaal experiment, een soort jongens vs. de meisjes 2.0. Maar, surprise, het gaat véél verder dan dat.

De deelnemers van It’s A Man’s World denken dat ze meedoen aan een sociaal experiment met een spelelement, een soort jongens vs. de meisjes 2.0. Maar, surprise, het gaat véél verder dan dat. Een team van mannen vs. een team van vrouwen gaat met elkaar de strijd aan, maar ondertussen wordt de boel lekker gemanipuleerd. Daardoor winnen de meiden dus ook veel vaker.

Vooroordelen doorbreken

De winnaars mogen de verliezers als prijs, meestal dus de mannen, allerlei beperkingen opleggen. Zoals de afwas doen en het eten serveren. Klinken deze taken herkenbaar of typisch? Nou, dat is precies de bedoeling. It’s A Man’s World wilt laten zien dat we nog steeds bepaalde ideeën hebben over mannen- en vrouwendingen. ‘Mannen zijn de kostwinnaars’, ‘Vrouwen horen thuis achter het fornuis’, etc. In dit programma worden deze rollenomgedraaid. De makers laten zien hoe diep deze stereotypes eigenlijk zitten bij onszelf. Best wel confronterend, maar o’ zo belangrijk. 

It's A Man's World, is vanaf 15 oktober iedere dinsdag om 20.25 uur te zien bij BNNVARA op NPO 3.