27-12

Man bouwt raket om te bewijzen dat de aarde plat is

Bijzonder nieuws van ver weg!

Mike Hughes, een autodidact wetenschapper, heeft geen vertrouwen in de wetenschap. Hij besloot daarom zelf een raket te bouwen. Jaren en 20.000 dollar later is het dan eindelijk zo ver: zaterdag lanceert hij zijn eigen raket.

Met zijn baantje als limousine chauffeur heeft de 61-jarige ‘Mad Mike Hughes’ het bedrag bij elkaar gespaard met behulp van zijn hoofdsponsor: Research Flat Earth. Van de 20.000 heeft hij onder andere de motor voor zijn raket aangeschaft van Craigslist.

Research Flat Earth
Net zoals zijn hoofdsponsor gelooft Mike dat de aarde plat is en dat de wetenschap vooral bestaat uit formules en nauwelijks uit feiten. Zaterdag lanceert hij zijn raket, om daarmee boven Californië te vliegen zodat hij met zijn eigen ogen kan zien hoe de aarde eruit ziet.

skynews-rocket-man-california 4161263

Verschrikkelijk eng
Meneer Hughes zegt zelf de eerste te zullen zijn die geheel zelf een raket heeft ontworpen, gebouwd en zichzelf er vervolgens ook in heeft gelanceerd. “Het is verschrikkelijk eng, maar uiteindelijk gaan we allemaal dood”, geeft hij aan.

Vier katten
Als het dit weekend allemaal goed gaat, hoopt Mike ooit nog een raket te kunnen bouwen waarmee hij de ruimte in kan. “Mocht het toch fout gaan”, zegt Hughes. “Ik heb genoeg eten achtergelaten voor mijn vier katten.”

Meer van Jan schrijft door? Klik dan hier.