08-03

Maak kennis met deze nieuwe Rundfunkers

Maak kennis met deze nieuwe Rundfunkers! Van een manische non tot een drugsverslaafde conciërge, bereid je voor...

loes

Vanzelfsprekender dan het christendom wordt het voor deze manische non Innocentia niet, terwijl van elk ander geloof een lachertje wordt gemaakt. Innocentia Is niet vies van middeleeuwse rituelen en past deze dan ook graag toe. Haar gemoedstoestand kan binnen een fractie van een seconde wisselen van gezellig en begripvol naar kil en eng.

tony

Zie hier: conciërge Tony! Een vieze, drugsverslaafde alcoholist. In zijn vrije tijd rookt, spuit, snuift, slikt en drinkt hij. En niet alleen in zijn vrije tijd. Vriendelijk en behulpzaam, maar zou zijn bloedeigen moeder nog verkopen voor een euro. Op deze aarde gezet met maar één doel: zichzelf verdoven. Oja, en hij houdt van drugs.

joppe

Joppe Poederbach! Een kleine brugger met een rijke fantasie. Gelooft dat hij kan toveren, misschien kan hij dat ook wel, misschien ook wel niet, of toch wel? Nee, vast niet… Niet? In ieder geval, het is een jongetje met gestoorde emoties en dito gedrag.

comfort

Maak kennis met Comfort. Een 12-jarig Thais meisje dat geen woord Nederlands spreekt en wordt begeleid door haar tolk. Oogt poeslief en schattig. Is als enige een beetje lief voor Barteljaap en geeft hem soms even het gevoel het waard te zijn.

brinte

Dit is Brinte, de tolk van Comfort. Verstaat Aziatisch en spreekt het zelf ook vloeiend. Brinte is zeer professioneel en ziet zijn werk als een nobel beroep. Spreekt alleen wanneer zijn cliënt spreekt. Althans, voordat hij Barteljaap ontmoette.

bonen

Mevrouw Spek is er door meneer Hulst, na wat flinke streken, eindelijk uitgebonjourd. En wat krijgen we daarvoor terug? Precies, mevrouw Bonen. Totáál ander type. 

Foto’s: Stijn Hoekstra