Luisteren: De Belofte Van Pisa

Vanaf vrijdagnacht 22 april om 00.00 uur op Radio 1 het 5-delige hoorspel De belofte van Pisa, naar de bestseller van Mano Bouzamour.

Vrijdagavond om twaalf uur. We snappen dat je dan wel wat anders doet, dan luisteren naar de radio. Maar mocht je jezelf toch thuis op de bank vinden, klap dan even Radio 1 aan, voor het hoorspel De Belofte van Pisa.

Té goed verhaal
"The f*ck?! Een hoorspel? We leven niet meer in de jaren '80". Zo reageerden wij eerst ook. Maar als je ziet (en hoort) hoe dit gemaakt wordt en wie er allemaal aan meewerken, dan moet het goed komen. Bovendien is het verhaal té goed om niet te gaan luisteren.

Samir of eigenlijk Sam
Samir groeit op in een typisch Marokkaans gezin in Amsterdam. Zijn tien jaar oudere, criminele broer wil niet dat ook Samir het slechte pad op gaat en laat hem beloven zijn vwo-diploma te halen. Daardoor komt Samir in een wereld terecht die moeilijk te rijmen is met zijn thuissituatie. Buurthuizen en moskeeën aan de ene kant. Restaurants en jetsetfeestjes aan de andere. Thuis heet je Samir, op school Sam. 

De belofte van Pisa, de debuutroman van Mano Bouzamour en het boek dat aan de basis stond van dit verhaal, stond bij ons enige tijd in de Bestseller Top 60. Maar ook in het buitenland zijn ze om en verschijnen er dit jaar vertalingen in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland en Colombia.

Hoorspel
In vijf delen leef je mee met Sam(ir) en het enige dat je er voor hoeft te doen is de radio op NPO Radio 1 te zetten. Hoofdrollen zijn er voor: Mamoun Elyounoussi, Achmed Akkabi, Tygo Gernandt, Gaite Jansen, Guido Pollemans, Luka Kuperus, Georgina Verbaan en Mano Bouzamour zelf.

De Belofte van Pisa is een hoorspel van de NTR en de HoorSpelFabriek, mogelijk gemaakt door het Mediafonds en de NPO.


De Belofte van Pisa, vanaf vrijdag 22 april, 5 weken lang, om 0:00u op Radio 1