Amerikaanse jongeren: we love lubach

30:41
Gezien
13
Bij aflevering Inburgeren

Amerikaanse jongeren reageerden laaiend enthousiast op de viral sketch van Arjen Lubach over de Amerikaanse president Donald Trump.

Zondag met Lubach's video voor Trump ging de hele wereld over. Trump zegt Amerika op plek #1 te zetten waarop Lubach hem vroeg Nederland op plek #2 te zetten, omdat we hem zo nodig hebben. De teller staat op YouTube op bijna 9 miljoen kijkers en op Facebook al bijna op 50 miljoen! YouTubers van FBE (14+ miljoen volgers) maakten een video waarin Amerikaanse jongeren de video voor het eerst te zien krijgen. Hun reacties zijn briljant!

Ponypark Slagharen, de Afsluitdijk en de perfecte Trump-imitatie: de Amerikanen lachen zich rot. "Ik baal dat ons land tot een lachertje is verworden, maar het levert in ieder geval leuke videos op", aldus een jongen. Een meisje roemt het filmpje omdat ze "niemand afzeiken, maar gewoon zeggen wat er gebeurt". Nja, erover schrijven is natuurlijk nooit zo leuk als het zien. Check de video snel!


Buitenlandse pers
Ook bij buitenlandse kranten en tijdsschriften is Lubach opgevallen. Op Russia Today wordt Arjen Lubach de "Nederlandse Jon Stewart" genoemd. De Franstalige Belgische krant Le Soir schrijft "dat heel Nederland Donald Trump probeert te verleiden". In Spanje schrijft men dat "Nederland probeert Trump te verwelkomen en zichzelf te verkopen". Il Gazzettino in Italië stelt dat "Nederland Trump aan het plagen is". En het Zweedse Resume houdt het lekker zakelijk met "Nederland verwelkomt Trump met virale satirische video". 

Petitie!
Er is zelfs een petitie gestart naar aanleiding van de uitzending. Op een officiële website van het Witte Huis is iemand de petitie gestart "Amerika op nummer een, en Nederland op plek twee omdat ze daar om hebben gevraagd". Als de petitie binnen dertig dagen een meer dan 100.000 tekenaars heeft gehad, moet het Witte Huis er binnen zestig een officiële reactie op geven. De petitie vind je HIERRRR.

Reclame voor Nederland
Of president Trump Lubachs video heeft gezien is niet bekend, en het is natuurlijk de vraag of hij Lubachs oproep zal beantwoorden. Maar een ding is zeker: ZML heeft Nederland in het zonnetje gezet. Zo schrijft een Duitse YouTuber: "lief Nederland, mogen wij alsjeblieft met je trouwen? Kusjes Duitsland". Ook zegt een Mexicaan: "wij betalen nog steeds voor die oceaan". Zelfs Lee Towers is blij met de video. ZML zegt tegen Trump "jullie hebben de Trump Towers, wij hebben Lee Towers". De Rotterdamse zanger neemt sportief op en zegt tegen de Telegraaf dat hij nu "eindelijk wereldberoemd" is. 

Mocht je de video nog eens in zijn geheel willen zien? Hier is hij:Zondag met Lubach is iedere zondag om 21.25 op NPO3.