2:52
Gezien
2
08-10

Lubach doet het weer: viral over de grens

Zondag met Lubach's video over de Amerikaanse wapenlobby NRA gaat kneiterhard de wereld over.

Dat is al de derde keer dit jaar! De mysterieuze intro van het nieuwe seizoen in Westeros the Serie en The Netherlands Second kregen ook al veel bekijks over de landsgrenzen. Naar aanleiding van de dodelijke schietpartij in Las Vegas zette Lubach de verstikkende wapenlobby te kakken. De National Rifle Association (NRA) houdt iedere verandering van wapenwetten tegen en zorgde ervoor iedereen volautomatische mitrailleurs kan kopen. Dus ook de schutter in Las Vegas.  

Dat Lubach de vinger op de zere plek legt valt ook op Im Ausland. De Amerikaanse nieuwssite Huffington Post - bepaald niet de minste - schrijft dat onze Lubach "Amerika's wapenprobleem perfect samenvat". Het progressieve blog Vox schrijft: "er zitten dingen in de video die aanstootgevend zijn voor sommige Amerikanen - met name die voor wapenbezit zijn. Maar dat is juist het punt. Voor de rest van de wereld is het probleem simpel: als je een probleem met wapens hebt, moet je dat wapenprobleem direct aanpakken".

Ondertussen staat de video van Lubach alweer een paar uur op #1 in Trending op YouTube en breekt Twitter (Insta voor bejaarden, red.) bijna in tweeën. Op naar de volgende  


Zondag met Lubach is elke zondag (verrassend) te zien om 21.50 op NPO 3!