Lijstje: Het beste van BEAM

De laatste dagen van het jaar is het tijd voor terugkijken. De redactie van BEAM heeft de hoogtepunten op een rij gezet.

Patrouilleren in the bible belt
In een parodie op Blik op de weg patrouilleert BEAM in the bible belt. Sommige christenen hebben een visje op hun auto als uiting van hun geloof. Maar betekent zo'n visje nou automatisch dat de bestuurders zich netjes aan alle verkeersregels houden?
Blik op vis

Klein briefje, grote uitwerking
Martijn vond een briefje met een bemoedigende boodschap in de trein, die een medereiziger had achtergelaten. Hij zette het nietsvermoedend op Twitter en binnen no time ging het viral.
Mooie uitwerking kleine brief

Blogserie: Rolf heeft kanker
In de blogserie Rolf heeft Kanker volgde BEAM Rolf in zijn strijd tegen een zeldzame vorm van kanker. Rolf weigerde een chemokuur, omdat hij niet als zombie door het leven wilde gaan. Zijn positieve houding, was een inspiratie voor veel mensen om hem heen. In mei van dit jaar stierf Rolf op 24-jarige leeftijd.

Op 2 december 2014 was Rolf te zien in Dit is de Dag: 

Overdag ben ik een scholier en ‘s avonds een mama
Op je veertiende erachter komen dat je zwanger bent, en net drie dagen vrijgezel. Het overkwam de nu 18-jarige Anne. Na voorlichting en gesprekken besloot het kindje te houden. Ook al kreeg ze wel eens vervelende opmerkingen, uit haar liefdevolle omgeving en haar geloof in God putte ze tijdens haar zwangerschap veel kracht. Maar hoe doe je dat dan, overdag naar school en 's avonds een mama zijn? Een inspirerende verhaal van een alles-behalve-doorsnee-tiener.
Scholier en mama