Lijstje: het beste van 3Lab

3LAB heeft een zootje mooie programma's gemaakt in 2015, en het beste daar van zie je (terug) in deze top 5.

3Lab is de plek voor nieuwe verfrissende programma’s. Dat klinkt erg breed. Maar ja, dat is het ook. Je vindt er van alles. Als het maar vernieuwend en experimenteel is. Het is een platform in ontwikkeling en dat leverde vorig jaar deze top 5 aan best bekeken video's op.

Top 5 Best Bekeken 3Lab experimenten

1.  Back to 2015 
21 oktober 2015 was 'Back to the Future' dag wereldwijd. Bij 3Lab kwamen jonge makers Tom Roes en Thomas Hogeling (al van jongs af aan grote fans van de film) en twee vrienden, Robert Sluys en Alexander Brouwers met een absurd plan: naar Los Angeles gaan om te kijken welke sporen Back to the Future heeft nagelaten. Dat jongensavontuur haalde zelfs het NOS-journaal:

2.  Thuiszorgman & Fietje 
In 2015 stal De Thuiszorgman onze harten. Hij is jong, handig en lief voor al zijn cliënten. In de eerste aflevering ging hij aan het werk bij de 91-jarige Fietje, ook wel bekend als de koningin van de Jordaan. Een perfecte match:

3.  Nachtwacht 2
PLONS! Een duikje in de slaapkamers van fotograaf Prins, judoka Thijs en presentatrice Emma. Wat gebeurd er als de lichten uitgaan en alleen de camera’s blijven draaien? En hoe leren we onze slapers op deze manier beter kennen? Programmamaker Marnix ging op onderzoek uit en de tweede aflevering van ‘Nachtwacht’ werd een hit:

4.  Vriende 1
We vroegen Kakhiel een serie te maken en hij maakte een serie over het maken van een serie. Verwarrend, maar vooral ook grappig. KAPPEN ME DIE CAKE ETEN NOU!


5.  Undercover
Twee jongens van de straat maken een film over... het straatleven! Een overval loopt giga uit de hand en 2 vrienden testen elkaars loyaliteit. Rapper Innecent maakte de soundtrack voor deze film en speelde zelf een rol - dat mondde uit in de best bekeken film op 3Lab: