Leven in een spirituele groep | JZHMZ

Bij aflevering Onderdeel van een groep

Zigola -voorheen Karin- leeft in Damanhur, een spirituele community in Italië.

Naam: Zigola Pioppo (voorheen Karin)
Leeftijd: 40
Woont in: Italië
Beroep: Werkt met muziek

Daar ga ik wonen

Zigola heeft altijd al iets gehad met het spirituele en de natuur. Ze was wel gelukkig, maar ze mist toch iets. Mensen begrijpen haar niet. Tijdens een lezing van iemand uit Damanhur weet ze het zeker: daar moet ik naartoe! Niet veel later was haar huis verkocht en baan opgezegd. Het idee was om een paar maanden te gaan, maar ze woont er nog steeds en is erg gelukkig.

Ondergrondse tempels

Maar wat is Damanhur dan? Damanhur is opgericht door Falco Tarassco in 1975. Hij wilde een nieuwe vorm van samenleven creëren waarbij natuur en mens in harmonie samenleven. Want volgens Falco heeft elk levend wezen een goddelijke kracht in zich. Die kracht activeer je door meditaties, workshops, rituelen en healings. Daarvoor heeft hij een hele bijzondere plek opgericht. In Damanhur zijn namelijk acht ondergrondse tempels die met elkaar verbonden zijn door gangen. Elke zaal is prachtig versierd met mozaïek, glas in lood, beelden en schilderingen. 

Je nieuwe familie

In Damanhur is gezamenlijk wonen erg belangrijk. Damanhur telt naast de duizenden mensen die over de hele wereld wonen 600 mensen die over 25 nucleos verdeeld zijn. Zo worden de huizen hier genoemd. Hier leef je met ongeveer twaalf personen. Zij zijn je nieuwe familie. Het leven in een nucleo is niet altijd makkelijk want je bent natuurlijk veel op elkaar aangewezen.

Nieuwe naam

Als je besluit in Damanhur te wonen dan moet je afstand nemen van je eigen naam. Je nieuwe naam mag je niet zelf kiezen. Dat doe je in overleg met de gemeenschap. Pas bij een meerderheid van de stemmen mag je de naam gebruiken. Je voornaam is van een dier en je achternaam van een plant. Zigola is een zangvogelsoort en Pioppo is de populier. Voor haar naamsverandering heette Zigola Karin. 

Praten met planten

Zigola geeft cursussen in hoe je met planten kan communiceren. Want als je dit op de juiste manier doet kan je horen wat ze je te vertellen hebben. Daarnaast is Zigola zangeres en zingt ze regelmatig in de tempels en is ze zangdocent. Dit jaar heeft ze een groot concert georganiseerd waar ze ook zelf gaat zingen en dirigeren. 


Lees ook: Michael is de leider van de anti-racisme-beweging Marron United.

Lees ook: Muisz. Een gabberchick in hart en nieren. 


Meer Je Zal Het Maar Zijn!