30-12
film

Lemmy

Lemmy Kilmister, de frontman van Motörhead is overleden, en om zijn leven te vieren neemt de VARA je mee in de docu over zijn leven: Lemmy.

Lemmy vertelt het verhaal over het verbazingwekkende leven en de carrière van heavy metal pionier en cult-icoon Lemmy Kilmister, de frontman en drijvende kracht van de invloedrijke band Motörhead. Meer dan vier decennia lang heeft een carrière vol drank en drugs van de met een schuurpapieren stem gezegende Kilmister, het pad gekruist van mijlpalen in de rock. 

Van roadie tot inspirator
Hij zag de Beatles in de Cavern Club, was roadie bij Jimi Hendrix, de mentor van Sid Vicious en speelde zowel in Merseybeat en Motörhead. Hij inspireerde Dave Grohl, Slash en Metallica, die naast Ozzy Osbourne, Alice Cooper en vele anderen hun opwachting in Lemmy maken. Drie jaar lang, van z’n rommelige appartement in Hollywood tot de ijshockeystadions in Europa, is de rusteloze road warrior gevolgd. De vele bewonderaars van Lemmy vertellen hoe en waarom Lemmy de belichaming is geworden van de rock-‘n-roll en de laatste is van een uitstervend ras.


Lemmy, 30 december om 00:55 uur, VARA op NPO 3