10-10

Kwalificeren we ons deze keer wél?

Goed, het ging vorige kwalificatie niet he-le-maal zoals het zou moeten, maar daar komt nu verandering in. Toch?

Het EK voetbal zit er nog maar net op, maar gelukkig kunnen we de zure smaak van onze afwezigheid wegspoelen met nieuwe wedstrijden. Potjes die er toe doen, nota bene. Want we gaan ons al weer kwalificeren voor het WK dat in 2018 in Rusland gehouden wordt. Hoewel...dat is de bedoeling in ieder geval.

Zweden - Nederland
'We' beginnen gelijk lekker, met een uitduel in Solna tegen de Zweden. Gelukkig voor ons is topspeler Zlatan Ibrahimovic daar niet meer van de partij, maar laten we vooral deze gezellige Scandinaviërs niet onderschatten. En met Frankrijk in dezelfde poule zou het toch wel lekker zijn om meer dan één puntje te pakken in Solna.

WK-kwalificatie Voetbal: dinsdag 6 september vanaf 20:00u bij NOS op NPO3

Maandag 5 september: voorbeschouwingsdag
Een dag eerder blikt Danny Blind vooruit op dat duel. De persconferentie van de bondscoach is vanaf 19:45u live te volgen via NOS.nl. En naast de bondscoach zal ook een van de spelers aanschuiven om wat vragen te beantwoorden.

Maar daar blijft het natuurlijk niet bij. Op maandag beginnen ook Spanje en Italië aan hun WK-kwalificatiereeks. De Spanjaarden nemen het op tegen Liechtenstein en Italië treedt aan tegen Israël. Van beide duels is 's avonds in het WK Journaal een samenvatting te zien.

WK Journaal: maandag 5 september om 22:55u bij NOS op NPO3