• Sites

Keuringsdienst van waarde

Deze vissen worden vooral gekweekt!

  • Artikel

Kweekvis is ongekend populair in Nederland. Zo zijn er soorten die zelfs enkel als kweek in de schappen te vinden zijn. Benieuwd welke kweekvis jij vermoedelijk eet? Lees dan snel verder!

Kweekvis

  • 25:29
  • Aflevering
  • 2 dec 2021, 20:23

Vis komt van oudsher uit de natuur, gevangen door een visser op zee. Maar tegenwoordig eten we meer vis uit kooien dan gevangen in het wild.

Wat maakt Belgische chocolade Belgisch?

  • Artikel

De Keuringsdienst zocht een tijd geleden uit wat er nou eigenlijk Belgisch is aan Belgische chocolade. In Nederland houden we namelijk van chocolade. Bij ons gaat er per jaar per persoon bijna vijf...

Kauwgom

  • 25:17
  • Aflevering
  • 25 nov 2021, 20:26

Kauwgom. We kauwen er in Nederland zo'n vijf miljoen kilo per jaar van weg. Maar sinds er kauwgom 'zonder plastic' in de schappen ligt, kleeft er een gek smaakje aan de gom.

Pasta carbonara

  • 24:42
  • Aflevering
  • 18 nov 2021, 20:24

Een Italiaanse klassieker die niet meer weg te denken is uit onze keuken: pasta carbonara. Wat maakt carbonara nou carbonara? Weten wij eigenlijk wel wat de echte carbonara is?

Wat voor functie heeft schimmel op kaas?

  • Artikel

Een stuk jonge kaas dat te lang in de koelkast heeft gelegen en waar schimmel op ontstaat eet je vaak niet meer op. Maar waarom kun je andere kazen die juist met schimmel erop verkocht worden wél e...

Kaaskorst

  • 25:24
  • Aflevering
  • 11 nov 2021, 20:25

Tijdens een vakantie in Frankrijk stuitte de Keuringsdienst op iets vreemds. Iets wat wij in Nederland wegsnijden, daar smullen de Fransen juist van: het korstje van de kaas.

Hoe maak je zelf je eigen wijnazijn van je favoriete wijn?

  • Artikel

In de aflevering over wijnazijn zagen we dat het niet te achterhalen is welk soort wijn er precies gebruikt wordt in de wijnazijn die je in de supermarkt aantreft. Maar wist je dat je vrij eenvoudi...