• Sites

Keuringsdienst van Waarde

Kijkersvraag: Is zeewier het voedsel van de toekomst?

  • 0
  • Artikel

Wij kennen zeewier vooral van de sushi, maar het heeft veel meer potentie. Het wordt ook vaak het voedsel van de toekomst genoemd. Maar hoe zit dat eigenlijk? Gaan deze algen de planeet redden?

Alternatieven voor de teflon pan

  • 0
  • Artikel

Topchef Joris Bijdendijk gaf in de uitzending al een aantal alternatieven voor de anti-aanbaklaag pan. Ook wel de teflon pan genoemd. Deze kunnen giftig worden bij te hoge temperaturen. Maar wat zi...

Pannen

  • 25:33
  • Aflevering
  • 4 mrt 2021, 20:25

We lazen een opmerkelijke tekst op de gebruiksaanwijzing van een pan met antiaanbaklaag: als de pan te heet wordt kunnen dampen vrijkomen die gevaarlijk zijn voor vogeltjes. Wat voor dampen zijn dit?

Waarom prikt ananas in je mond?

  • 0
  • Artikel

Een tintelende tong, prikkende wangen of een ruw gehemelte. Veel mensen herkennen dit vervelende gevoel bij het eten van een verse ananas. Maar hoe komt dat eigenlijk? En kun je het voorkomen?

Flesvoeding

  • 25:36
  • Aflevering
  • 25 feb 2021, 20:25

Als borstvoeding niet kan of lukt, biedt de poedermelk voor in de fles uitkomst. Het schap puilt uit van verpakkingen. Maar wat is, afgezien van de sterk uiteenlopende prijzen, nou het verschil?

Kaasthee. Een smaaksensatie of een smerige combinatie?

  • 0
  • Artikel

Kaas in je thee. Het klinkt niet meteen heel aantrekkelijk, maar is misschien toch minder goor dan het klinkt. Aardbeien-cream cheese, groene thee-mascarpone of oolong-cheddar. In Azië is cheese te...

Hoeveel CBD zit er daadwerkelijk in de flesjes?

  • 0
  • Artikel

De Keuringsdienst liet verschillende flesjes testen op de hoeveel CBD. Want hoeveel CBD zit er nou eigenlijk daadwerkelijk in?

CBD

  • 24:54
  • Aflevering
  • 18 feb 2021, 20:25

De Keuringsdienst heeft weer wat nieuws in de winkels zien liggen: CBD. Van oliën tot crèmes en van kauwgom tot chocolade. We vragen ons wat het is, maar vooral: wat het doet.