Dit zijn de films van de KORT! Livestream

Bij serie NTR KORT!

Op 27 september is de première van 11 nieuwe KORT! films LIVE te volgen via NPO3.nl.

Tijdens het Nederlands Film Festival op 27 september gaan de KORT! films in première, maar wil jij nu al weten of deze films wat voor jou zijn of ben je gewoon reuze benieuwd naar wat voor bijzondere films dit jaar weer voorbij komen? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet. 

Dit zijn de KORT! films van 2016:

Gamechanger

1. Gamechanger
Als de dertigjarige Max, op weg naar weer een buitenlandse uitzending, een onschuldig spelletje ‘oorlogje’ speelt met de buurjongens, verliest hij de grip op de realiteit. Het heden en verleden lopen door elkaar. De toenemende angst van de twee jochies ziet hij niet meer. Hoewel deze stoere, volwassen man behoorlijk rücksichtslos de onschuld van twee kinderen wegneemt, is ook zijn pijn sterk voelbaar.

2. Remember to Check Out

Wanneer een gejaagde gescheiden vader een oude vrouw een handje helpt, kan hij haar in gedachten moeilijk loslaten. Hoewel hij niet bij haar kan blijven, durft hij haar niet aan haar lot over te laten. Een haastige, langdurige zoektocht eindigt bij de tramhalte waar ze eerder die dag opstapten. Terug naar af. Of niet? Vanuit de verwonderde, gelaten blik van de bejaarde vrouw wordt het bonte en hectische stadsleven getoond.3. Groei

Een stelletje stapt uit de auto en binnen enkele seconden belanden op de vloer van de woonkamer. Zo glijdt de blik van de kijker door de hoeken van het huis terwijl langzaam de tijd verstrijkt. Twintig jaar is samengevat in nog geen tien minuten waarin de gebeurtenissen soepel in elkaar overlopen. Het stel wordt een gezin dat ook het huis uitbreidt. Terwijl hun rijkdom toeneemt, stapelen ook de conflicten zich op en groeit het gezin langzaam uit elkaar.

4. Zeven dingen die ik heb geleerd over tijdreizen
Terwijl zijn moeder al een tijd depressief op de bank ligt en zijn vader uit beeld is, bouwt een slim jongetje van bijna negen jaar een tijdmachine. Hij neemt de kijkers mee naar het verleden en naar de toekomst, en wat blijkt? Het is allemaal veel minder ingewikkeld dan je denkt, en er is tegelijk veel minder mogelijk dan je zou willen. Eerlijk gezegd wordt het na een tijdje vooral saai, laat de vroegwijze jongen zich ontvallen. Maar tegen wie heeft hij het nu de hele tijd?

5. Copyrette
Het naakte lichaam van een jonge vrouw ligt bewegingloos op een keukenvloer. Met de afgebladderde verf en de troep in de tuin lijkt haar huis op het eerste gezicht verlaten. De sfeer is onheilspellend. In een nabijgelegen bos roept een man zijn prachtige witte, bijna lichtgevende hond. De paden van de man en vrouw kruisen elkaar in een copyshop, waar de wonderlijke lichamelijke obsessie van de introverte vrouw zich openbaart. Vervreemdende, geheel in zwart-wit gedraaide vertelling waarin nauwelijks wordt gesproken.

6. Gratis
Hoewel Ruud en Els al jaren vastgeroest zitten in bepaalde patronen, hebben ze aan één minuut genoeg om elkaar met geheel andere ogen te bekijken. Ruud mag namelijk gratis boodschappen doen en gratis is iets waar de doorgaans wat chagrijnige Els dol op is. Net als altijd deelt zij de bevelen uit en moet Ruud het vuile werk opknappen. Maar op het moment suprème, met een cameraploeg op zijn neus en een fanfareband in zijn oor, verloopt alles anders en is Els aan zet. En dat valt nog niet mee. Pijnlijke relatiekomedie in een supermarkt.

7. Omega
Als Ralf ’s nachts de stad doorkruist, bemoeit hij zich zo min mogelijk met de escorts die hij rondrijdt. Maar wanneer de blonde Kelly bij hem instapt, wordt hij overvallen door haar uitdagende en onvoorspelbare gedrag, ook omdat ze tegelijk iets ontwapenends heeft. Hij moet zijn uiterste best doen om zijn afstand tot haar te bewaren. Hun gesprek speelt zich geheel af in de taxi, met daardoor veel close-ups van hun gezichten, terwijl de straatverlichting over de voorruit flitst en de stad bijna onzichtbaar voorbijglijdt.

OMEGA

8. Grand Tour

Vol verwachting reist een 16-jarig meisje stiekem van de stad naar een verlaten, winters eiland om haar eerste grote liefde op te zoeken. Hij is een oudere, gebonden barman van een strandtent, groot, stoer en sterk. Met zijn enorme handen rond haar hoofd en schouders lijkt ze nog jonger dan ze al is. Maar zij voelt zich geliefd en volwassen. Er wacht haar echter een ontnuchterende ochtend.

9. Tussen man en vrouw
Ongemakkelijke en ontroerende momenten tijdens een huwelijksfeest waar twee ex-geliefden noodgedwongen de avond samen doorbrengen. Terwijl de drank rijkelijk vloeit en er om hen heen uitzinnig wordt gezweet en gedanst op foute muziek, zoekt hij toenadering. De aanvankelijke kilte tussen het voormalige koppel is extra pijnlijk door de uitbundige vrolijkheid en het prille geluk om hen heen. Toch blijkt hun oude liefde nog steeds aanwezig, hoewel ook de oude wonden niet volledig blijken te zijn geheeld.

10. Niflheim
Begeleid door loeiende sirenes sprinten Aziz en Olek door een lege vlakte. De Nederlands sprekende Aziz kent het terrein duidelijk niet. Wanhopig probeert hij zijn potige metgezel bij te houden, hoe vaak die ook roept dat hij moet opzouten. In het besneeuwde en mistige bos raakt Aziz alsnog achterop. Alleen achtergebleven is hij aangewezen op zijn onderbuikgevoel. Misschien gaat hem dat niet eens zo heel slecht af. In blauw-grijze tinten gefilmd ontsnappingsdrama met een verrassende en spectaculaire ontknoping.

11. Buut vrij
Onder dwang van haar moeder gaat Pien op een lome zondag verstoppertje spelen met haar twee jongere halfbroertjes. Per ongeluk ontdekken ze een gezin dat zich op het verlaten industrieterrein schuilhoudt; vluchtelingen. Verward probeert het tienermeisje te bedenken hoe ze kan helpen. Door zachte geluiden van beschietingen, echo's bijna, lijkt het terrein ineens wel een oorlogsgebied. Ondertussen raken Pien en de charmante zoon langzaam door elkaar betoverd.

Buut vrij

KORT! Live op NPO3.nl
Voor het eerst zullen deze KORT! films niet alleen op het grote doek tijdens Nederlands Film Festival in première gaan, maar zijn ook LIVE te volgen via: NPO3.nl/kort2016

Let op! Terugkijken is niet mogelijk
Na de livestream is terugkijken niet meer mogelijk! Pas vanaf januari 2017 komen de KORT! films weer online beschikbaar. Dus wil je dit unieke event niet missen? Zorg dan dat je op 27 september om 20:30u klaar zit achter je smartphone, laptop of computer.


KORT! Dinsdag 27 september om 20:30u, door de NTR op NPO3.nl/kort2016