Kijkersvragen

Bij serie Hunted

Het Huntedteam heeft drie kijkersvragen beantwoord!

Valt het niet heel erg op als je met een cameraman op de vlucht bent?
Dat valt inderdaad meer op dan wanneer je zonder cameraman (m/v) op de vlucht bent. De cameraman heeft een relatief onopvallende handheld camera bij zich. Dus niet zo’n gigantisch apparaat dat je kent van bijvoorbeeld het NOS Journaal. Daarnaast hebben de Hunters een spelregel dat ze niet mogen ‘rechercheren’ op de cameramensen. Ze mogen dus tijdens het onderzoek bijvoorbeeld niet vragen of een voorbijganger iemand met een cameraman heeft zien lopen.

Hoe komen de Hunters aan zaken als bank- en belgegevens van kandidaten?
Onze Hunters krijgen toegang tot dezelfde gegevens zoals opsporingsinstanties die in de werkelijkheid hebben. Hierover zijn voorafgaand aan het programma’s afspraken over gemaakt met de kandidaten. Zij geven zelf nadrukkelijk toestemming en leveren deze gegevens ook aan.

Hoe komen de Hunters zo snel aan beveiligingscamerabeelden?
Indien mogelijk vragen we de beelden op bij de desbetreffende eigenaar. Mocht dit om welke reden dan ook niet mogelijk zijn, dan maakt een camerateam deze beelden zelf. Vervolgens houden we rekening met de aanlevertijd. Duurt het in werkelijkheid een halve dag om beelden aan te leveren vanuit bijvoorbeeld een tankstation, dan moeten ook de Hunters een halve dag wachten totdat ze de beelden kunnen inzien.