Kijk terug op de zoektocht van Dolende Dertiger Marlijn

De zoektocht van Marlijn zit er op. Op televisie dan, want met wijze lessen op zak begint het pas echt. Gelukkig hebben we de beelden nog!

Zes afleveringen lang heeft Marlijn Weerdenburg zich een weg door haar dertigersdilemma geworsteld. Zes weken lang is ze op zoek geweest naar antwoorden op de vragen die haar leven op dit moment beheersen. Liefde, kinderen, werk, is dat allemaal te combineren? Hoe doen anderen dat? En wat doe ik met die FOMO (Fear Of Missing Out)?

Ze is op trainingen gegaan, heeft vrienden geraadpleegd en vergeleek zichzelf met andere dertigers in een openhartig onderzoek. En wij keken met haar mee.

Aflevering 1 - Wie is nou de ware?
Marlijn duikt de liefde in. Echt kiezen voor een ander, hoe doe je dat? De keuzestress en het streven naar het perfecte plaatje zitten veel dertigers dwars. Marlijn gelooft in het romantische ideaal, maar kan ze zich ooit overgeven? Haar roerige liefdesleven bespreekt ze met vriend Rik van de Westelaken, ze bezoekt een workshop voor singles en laat haar tranen de vrije loop op een trouwerij van leeftijdgenoten.

Aflevering 2 - Ben ik klaar voor een kind?
Marlijn wil graag kinderen. Maar wanneer? Net als veel andere dertigers worstelt Marlijn met de biologische klok. Op Ibiza bezoekt ze een fertility retreat voor vrouwen met vruchtbaarheidsproblemen, geleid door Coco - die op haar 48ste net moeder is geworden. De 38-jarige Marlou laat haar toe bij het invriezen van haar eicellen en Gers Pardoel leert Marlijn dat het leven niet om carrière maar om voortplanten draait.

Aflevering 3 - Ik wil niks missen
Marlijn hoort tot de laatste generatie die is opgegroeid zonder mobiele telefoon en social media. Maar nu beheerst het haar leven. Hoe belangrijk is social media voor je carrière, wanneer ben je verslaafd en hoe kan je het gebruik beheersbaar houden? Met vriend en social-media junk 3FM-dj Domien Verschuuren reist Marlijn naar Ierland waar ze tijdens een digital detox retreat twee dagen OFFLINE gaan.

Aflevering 4 - Alles voor mijn werk
De agenda van Marlijn loopt vol. Ze vindt álles aan haar werk leuk, wil overal de beste in zijn en kan geen nee zeggen tegen klussen. Hoe maakt je goede keuzes in je carrière? Wat zijn de valkuilen? Marlijn loopt een dagje mee met een carrierechick op de Amsterdamse Zuidas, ze ontmoet leeftijdgenoten met een burn- en een boreout en ze spiegelt zich aan de heldere focus van haar collega's Hadewych Minis en Eva Jinek.

Aflevering 5 - Settelen of niet?
Voor een grote groep dertigers is settelen een gruwelwoord geworden. Ze willen álles uit het leven halen, uitrazen en op een ultieme spannende wereldreis. Ook Marlijn en haar vriendinnen zijn nog lang niet toe aan het traditionele huisje boompje beestje. Marlijn zoekt uit waarom, spreekt met wereldreizigers en festivalgangers, maar hoort van collega Daan Nieber en rockchick Sanne Hans dat een lekker leven thuis ook puur genieten kan zijn.

Aflevering 6 - Op zoek naar mezelf
Dertigers zijn op zoek naar zingeving en storten zich massaal op alle mogelijke vormen van yoga en mindfullness. Vroeger bood het traditionele geloof houvast - nu is een complete generatie op zoek naar antwoorden op belangrijke levensvragen. Marlijn geeft zich over aan het Yogafestival op Terschelling waar ze niet alleen letterlijk op haar kop hangt en op een surfplank balans zoekt, maar ook spreekt met leeftijdgenoten die de zin van het leven hebben gevonden.