24-08
serie

Kevin's missie

Heb je nog helder wat er tot nu toe met Kevin gebeurd is? Chat met hem in Facebook Messenger: m.me/vluchths13

Kevin reist af naar de Iraanse hoofdstad Teheran. Zijn geheime opdracht is om hier het tweede zoontje van Leyla te halen: Nawid.

WEEK 1

Zondag 4 september maakte je voor het eerst kennis met Kevin in Facebook Messenger.

Deze trouwe hond heeft een geheime opdracht van zijn neef Simon gekregen. Hij reageerde nogal paranoïde in de chat, maar toen hij hoorde dat Simon verdwenen was, schrok hij heel erg:

Nu Kevin weet dat Simon weg is, heeft hij je hulp hard nodig, want de missie kan wel eens heel lastig gaan worden.

Op weg naar Iran kwam Kevin de eerste obstakel tegen: de douane op Schiphol. Door de douaniers om te kopen, kon hij met de paspoorten en rialen in zijn jas langs de securityscan komen. Uiteindelijk vloog hij naar Istanbul, om vanaf daar met een alternatieve route Iran binnen te komen. Eén probleempje: Kevin had geen visum, want hij wilde niet dat Interpol er lucht van zou krijgen. Dus moest hij zich verstoppen in een laadruimte van een busje om de grens over te gaan. Dat werd nog best even spannend. Het busje werd bij de grens aangehouden. Maar uiteindelijk werd de auto niet doorzocht, en kon Kevin veilig de grens over. 

WEEK 2

Kevin is in Iran. Hij probeerde contact ze zoeken met Nadia, de huishoudster van Majid (en Majid is weer de ex-man van ) in de hoop dat zij hem kon helpen. Kevin moest voorzichtig te werken gaan, maar werd bijna betrapt door Majid’s bewakers. Na een zenuwslopend moment, wist Kevin toch snel weg te komen. Poging mislukt.

Ook heeft Kevin in de gaten dat rechercheur Erik, en tevens de broer van Simon, onderzoek naar hem doet. Kevin heeft het niet zo op de rechercheur. Hij wil dat jij weet dat hij geen zware jongen is. Daarom stuurde hij je weer een audiobericht waarin hij vertelt over zijn verleden:

De tijd begint nu echt te dringen en Kevin heeft een nieuw plan. Hij is erachter gekomen waar Nadia elke dag fruit koopt. Daar gaat hij haar opwachten. Als dank voor je hulp stuurt hij je elke week een extra scene van de komende aflevering.

Zo, nu ben je weer helemaal bij om aan week 3 van de missie te beginnen. Klik hier om te chatten met Kevin.

WEEK 3

Kevin wachte op Nadia bij de fruitkoopman. Dat was niet slim. Hij werd gesnapt en meegenomen door de mannen van Majid. Na flink wat klappen te hebben gekregen werd hij opgesloten in een kelder, in het huis van Majid. Kevin moet vertellen waar de zoon van Majid is. Maar dat deed hij niet…

Met jou hulp probeerde hij een plan te bedenken om te ontsnappen. De bewaker omkopen werkte niet. Toen hij contact probeerde te maken werd hij weer in elkaar getimmerd. Toen kwam de kleine jongen Nawid bij hem langs:

Kevin is flink in de problemen terecht gekomen. Zijn enige uitweg lijkt de schoonmaakster Nadia. Zij brengt hem af en toe eten, maar is doodsbang. Hoe lang houdt Kevin dit vol?

WEEK 4

In aflevering 5 zag je hoe Kevin werd gemarteld. Majid heeft hem in zijn knie geboord. En de jongen Nawid heeft het per ongeluk gezien. Kevin is kapot…

Met alle kracht die hij nog heeft probeert Kevin te ontsnappen. Dan komt Nadia hem eten brengen en vindt hij een mes tussen het eten! Daarmee forceert hij het slot van zijn handboeien. Maar.. zonder succes. Uit alle macht probeert hij het slot uit de muur te trekken. Maar dat maakt natuurlijk veel te veel lawaai.

Ineens komt Nawid bij zijn deur staan. Kevin krijgt weer een beetje hoop:

Moet Kevin dan toch iets vertellen aan Majid? Kevin begint te twijfelen. De martelingen kunnen alleen nog maar erger worden. Maar laat Majid Kevin gaan als hij iets loslaat? Dan komen er ineens weer mannen binnen:

WEEK 5

In aflevering 6 gaat Majid nóg verder met de martelingen: Kevin’s hand wordt afgehakt… Vervolgens wordt hij gedumpt in een kamer en met zijn laatste kracht schiet hij een handlanger van Majid dood.

Via Facebook Messenger was hij daarna aan het ijlen. Hij kon niet meer reageren op je berichtjes. Hij stuurde je twee audioberichten:

In het laatste audiobericht lijkt het alsof Kevin zijn laatste adem uitblaast. Is hij nog in leven?

WEEK 6 

Was dit het einde voor Kevin? Na de marteling heeft Majid hem achtergelaten in een donkere ruimte. Dit zou Kevin's einde moeten worden. Tot Kevin met zijn laatste kracht de overgebleven handlanger van Majid doodde. Kevin stortte ineen en het leek alsof hij zijn laatste adem uitblies.

In de chat in Facebook Messenger ontdekte je dat Kevin nog in leven was. Maar, hij was flink in de war. Hij wist niet meer wie jij was. En hij wist al helemaal niet meer wat er allemaal is gebeurt...

Na flink wat warrige berichten stuurde Kevin je audio berichten waarin hij vertelt over een aantal belangrijke mensen. Hij liet zijn liefde voor Ludmila blijken, zijn bedenkingen over Erik en Haje en hij vertelde je over Leyla en Simon.

WEEK 7

Kevin wist te ontsnappen uit de handen van Majid. Hij stortte ineen en werd gevonden door een Iraanse vrouw. Zijn redding! Na wat op kracht te zijn gekomen ging hij weer met je chatten. Maar of hij nog wist wie je was? En wat er allemaal gebeurt is?

Gelukkig wist je hem te herinneren aan zijn missie… Langzaam kwamen de herinneringen weer boven. Een mes? Die psychopaat Majid? En Simon: waar is Simon??

Met jouw hulp kwam hij weer bij zinnen en wist de straat op te gaan. Wel nog flink wazig. Gaat dit wel goed komen? 

Hoe het werkt?

Via Facebook Messenger neemt Kevin drie keer per week contact met je op. Je volgt hem in een bloedstollend avontuur door Iran waarin jij hem helpt om keuzes te maken. Door te chatten met Kevin kom je meer te weten dan in de serie-afleveringen, en krijg je alvast een scène uit de komende aflevering te zien.

Lees hier meer over het chatten met Kevin