• Sites

Keuringsdienst - Vlees

Vleesreepjes

  • 25:26
  • Aflevering
  • 5 mrt 2020, 20:25

Snij varkensvlees aan reepjes, doe er wat kruiden over en voilà, je hebt döner, shoarma of gyros. Maar wordt döner of shoarma wel van varkensvlees gemaakt?

Shoarma zonder kruiden duurder dan met?!
  • 0:41

Shoarma zonder kruiden duurder dan met?!

Chique vlees

  • 25:32
  • Aflevering
  • 9 jan 2020, 20:25

Rundvlees met exotische namen. De Keuringsdienst wil weten wat voor vlees we in de kuip hebben.

Flat iron steak is sukade?!
  • 0:43

Flat iron steak is sukade?!

Yorkham

  • 24:39
  • Aflevering
  • 12 dec 2019, 20:25

Zoveel mensen zoveel wensen, en even zoveel soorten ham in de supermarkt. Maar de populaire Yorkham torent qua prijs wel opvallend hoog boven de andere hammen uit.

In Engeland is yorkham totaal anders!
  • 1:20

In Engeland is yorkham totaal anders!

Wat is het verschil tussen beenham, achterham en schouderham?

  • Artikel
  • 12 dec 2019

Ham komt in principe van de achterpoten van een varken. Toch is er onder andere beenham, achterham en schouderham. Hoe zit dat en wat is het verschil?

Antibioticavrij

  • 25:41
  • Aflevering
  • 17 okt 2019, 20:25

Nieuw bij de slager: kippenvlees dat vrij is van antibiotica. Dat lijkt goed nieuws, maar hoe zit het dan met het andere kippenvlees? Zit daar wel antibiotica in?

Antibiotica in het kippenvoer?!
  • 1:18

Antibiotica in het kippenvoer?!

Hoe is de antibiotica uitgevonden?

  • Artikel
  • 15 okt 2019

Zowel in de moderne geneeskunde als in de vleesindustrie kunnen we niet zonder antibiotica. Maar wat is het eigenlijk en hoe komen we eraan?

Hoe gaat het met de kip in Nederland?

  • Artikel
  • 17 okt 2019

Veel supermarkten zijn de afgelopen jaren overgestapt op een nieuwe basiskip: De kip van morgen. Want de plofkip moest de winkel uit. Maar wat betekent dat nou voor de kip die jij in de supermarkt ...

Slavink

  • 24:40
  • Aflevering
  • 7 jun 2018, 21:05

Al jaren te vinden in het 'vlugklaar' schap van de supermarkt. De slavink. Een beetje gehakt gerold in een lapje spek. Maar waar komt die Nederlandse klassieker vandaan en wie gaf hem zijn naam?

De Franse Jager
  • 2:51

De Franse Jager

Op de vogeltjesmarkt
  • 1:27

Op de vogeltjesmarkt

De vink van lekkernij tot huisdier

  • Artikel
  • 07 jun 2018

De blindevink of slavink is geen vogel. Maar daar moet het wél op lijken. Vroeger at men namelijk gewoon vinken.

Het slavink-mysterie

  • Artikel
  • 07 jun 2018

Na 33 jaar werd het slavink-mysterie onthuld in een artikel van het Parool (1985). Wie had dit populaire rolletje vlees nou bedacht?

De Franse Slavink (video)

  • 0:00
  • Web only
  • 7 jun 2018, 21:00

Daan doet in Frankrijk navraag naar de slavink. Hij wil weten of de Fransen dat ook kennen.

Droge worst

  • 24:30
  • Aflevering
  • 22 feb 2018, 20:25

Je ziet ze steeds vaker in de supermarkt of slagerij. Witte droge worsten. Maar wat is de witte uitslag op die worsten precies? En waarom hebben andere droge worsten dat niet?

Hoe de worst gemaakt wordt
  • 1:49

Hoe de worst gemaakt wordt

Bleke nepperds
  • 2:04

Bleke nepperds

Een plek waar ze nooit genoeg schimmels hebben

  • Artikel
  • 23 feb 2018

Droge worst, het bestaat in een heleboel verschillende vormen. Maar steeds vaker vind je droge worst met “zo'n wit laagje” in de winkels.

Carpaccio

  • 25:14
  • Aflevering
  • 25 jan 2018, 20:25

Een voorgerecht van rauw en flinterdun gesneden ossenhaas, zo kennen we carpaccio. Nu is het uit Italië overgewaaid naar het Nederlandse supermarktschap.