- Alles
- Alles
- Afleveringen
- Fragmenten
- Extras

Vleesreepjes
Snij varkensvlees aan reepjes, doe er wat kruiden over en voilà, je hebt döner, shoarma of gyros. Maar wordt döner of shoarma wel van varkensvlees gemaakt?

Chique vlees
Rundvlees met exotische namen. De Keuringsdienst wil weten wat voor vlees we in de kuip hebben.

Yorkham
Zoveel mensen zoveel wensen, en even zoveel soorten ham in de supermarkt. Maar de populaire Yorkham torent qua prijs wel opvallend hoog boven de andere hammen uit.

Antibioticavrij
Nieuw bij de slager: kippenvlees dat vrij is van antibiotica. Dat lijkt goed nieuws, maar hoe zit het dan met het andere kippenvlees? Zit daar wel antibiotica in?

Slavink
Al jaren te vinden in het 'vlugklaar' schap van de supermarkt. De slavink. Een beetje gehakt gerold in een lapje spek. Maar waar komt die Nederlandse klassieker vandaan en wie gaf hem zijn naam?

De Franse Slavink (video)
Daan doet in Frankrijk navraag naar de slavink. Hij wil weten of de Fransen dat ook kennen.

Droge worst
Je ziet ze steeds vaker in de supermarkt of slagerij. Witte droge worsten. Maar wat is de witte uitslag op die worsten precies? En waarom hebben andere droge worsten dat niet?