• Sites

Keuringsdienst - Vis

Biologische zalm

  • 25:39
  • Aflevering
  • 26 mrt 2020, 20:25

In de biologische veeteelt is het belangrijk dat het dier zijn natuurlijke gedrag kan vertonen. Maar hoe zit het met de biologische kweek van vis?

Biologische zalm voldoet helemaal niet aan de biologische norm
  • 1:03

Biologische zalm voldoet helemaal niet aan de biologische norm

Lekkerbek

  • 25:35
  • Aflevering
  • 16 jan 2020, 20:25

Het is een bijzonder visje, hij heeft een huid van paneermeel en hij zwemt het liefst in de frituur. De lekkerbek.

Welke lekkerbek is nou het lekkerst?
  • 1:45

Welke lekkerbek is nou het lekkerst?

‘Als iedere minister opkomt voor de eigen industrie verliest de zee’

  • Artikel
  • 16 jan 2020

Een lekkerbek kan van veel verschillende vissen gemaakt worden. Een groot aantal daarvan komt uit de Noordzee. Dit jaar moet de visvangst in de Noordzee 100% duurzaam zijn, maar vorig jaar was dat ...

Hollandse Nieuwe

  • 25:39
  • Aflevering
  • 29 aug 2019, 20:25

Het hele jaar door zijn de viskramen ermee versierd: de posters die ons vertellen dat de Hollandse Nieuwe weer is aangeland. Maar wanneer is die Hollandse Nieuwe nou echt nieuw?

Hollandse Nieuwe of Deense Ouwe?
  • 0:17

Hollandse Nieuwe of Deense Ouwe?

Hoe is vlaggetjesdag ontstaan?

  • Artikel
  • 29 aug 2019

Dit jaar werd op 12 juni het eerste vaatje haring voor € 95.500,- verkocht. De traditionele opening van het nieuwe haringseizoen op vlaggetjesdag. Maar hoe is eigenlijk vlaggetjesdag ontstaan?

Kibbeling

  • 25:25
  • Aflevering
  • 31 mei 2018, 21:00

Ons land ligt aan zee, maar vis eten doen we amper. Het enige dat er wel bij iedereen in gaat is een portie kibbeling. Blokjes vis die eigenlijk maar weinig naar vis smaken.

De Vis Zonder Kop
  • 1:40

De Vis Zonder Kop

De Eerlijke Visboer
  • 1:19

De Eerlijke Visboer

RECEPT: KIBBELING

  • Artikel
  • 31 mei 2018

Zo maak je de originele kibbeling volgens meesterkok Wilco Berends.

Garnalen Pellen (video)

  • 0:00
  • Web only
  • 3 mei 2018, 20:30

De Hollandse Garnaal is een lastig te pellen beestje, Marijn leert in deze video hoe je de garnaal van het schild ontdoet.

Hollandse garnaal

  • 25:26
  • Aflevering
  • 3 mei 2018, 20:25

Weinig uit de zee is zo prijzig als de Hollandse garnaal. 60 euro per kilo is heel gewoon. Toch gek, want garnalen van verder weg kosten vaak een fractie. Hoe zit dat?

Het pellen in Marokko
  • 2:22

Het pellen in Marokko

De revolutionaire pelmachine
  • 2:32

De revolutionaire pelmachine

Dode vis

  • 25:25
  • Aflevering
  • 5 apr 2018, 20:25

Hoe gaat een vis dood? Simpele vraag. Toch heeft zelfs de visboer vaak geen idee. Hoe komt een haring, een zalm of een kabeljauw precies aan zijn einde?

Teun en Teun bij de visafslag
  • 1:06

Teun en Teun bij de visafslag

Onderzoek naar vissenleed
  • 2:13

Onderzoek naar vissenleed

Een dode vis vertelt niks na

  • Artikel
  • 06 apr 2018

Hoe gaan vissen eigenlijk dood? De Keuringsdienst zet het op een rij.

Bijvangst

  • 25:27
  • Aflevering
  • 8 feb 2018, 20:25

Een visser treft vaak meer vissoorten in zijn net dan waar die op vist. Bijvangst. Wat gebeurt er met al die ongewenste vissen? De Keuringsdienst op zoek naar vis die niemand hebben wil.

De Engelse kok en de Schotse visserman
  • 2:06

De Engelse kok en de Schotse visserman

De bioloog en Brussel
  • 2:07

De bioloog en Brussel

De bijvangst wordt duur betaald
  • 2:13

De bijvangst wordt duur betaald

Deze vissen willen wij niet eten

  • Artikel
  • 08 feb 2018

De Keuringsdienst zoekt uit waar de Nederlandse bijvangst naartoe gaat.