• Sites

Keuringsdienst van waarde Artikelen

  • Artikel

Met dit bizarre ingrediënt maken ze je eten en drinken roze

Karmijnzuur is een stofje om dingen een mooie roze of rode kleur te geven. Van roze koeken tot muisjes, van winegums tot worstjes en van fristi tot aardbeienyoghurt. Maar waar komt die mooie roze kleur met de naam karmijn eigenlijk vandaan?

Lees meer
  • Artikel

Het traditionele recept van Ragú alla Bolognese

De Spaghetti Bolognese die wij in Nederland kennen, is niet hetzelfde als het traditionele Italiaanse gerecht. De ‘Ragú alla Bolognese’ is voornamelijk een vleessaus.

Lees meer
  • Artikel

Aftersun: wondermiddel of marketingtruc?

Je kent het wel: net iets te lang in de zon gezeten en te laat met insmeren. Status: verbrand! Gevolg: een pijnlijke rode huid. Maar goed, dan smeer je het toch gewoon in met aftersun? Of is dat minder onschuldig dan het lijkt?

Lees meer
  • Artikel

Je lichaam kent het verschil niet tussen suiker en 'suikervrije' alternatieven

In kookboeken en op internet barst het van de suikervrije taarten, smoothies, koekjes en toetjes. Met in plaats van witte suiker, natuurlijke zoete alternatieven als honing of dadels. Maar maakt het nou echt verschil?

Lees meer
  • Artikel

Mager gehakt is vaak vetter dan je denkt

De supermarkt barst van de ‘bewuste’ keuzes. Maar wat als je bewuste keuze helemaal niet zo bewust blijkt te zijn? In veel gevallen is mager rundergehakt vetter dan shoarma of spareribs, blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond.

Lees meer
  • Artikel

Waarom gaan kruidenplantjes uit de supermarkt zo snel dood?

Dilemma! Je staat in de supermarkt en hebt basilicum nodig. Maar ga je dan voor een bakje of koop je een plantje die meteen thuis de boel opfleurt en waar je langer mee kunt doen? Al lijkt dat laatste niet echt helemaal te kloppen.

Lees meer
  • Artikel

Wat is het verschil tussen Italiaanse gelato en ‘gewoon’ roomijs?

Als je een beetje wil afkoelen, is er weinig lekkerder dan een verfrissend koud ijsje. En wie voor smaak kiest, eet Italiaanse gelato. Maar waarom vinden we het Italiaanse ijs eigenlijk zo lekker? Wat is er zo speciaal aan gelato?

Lees meer
  • Artikel

Wat is het verschil tussen yoghurt en kwark?

Nederlanders zijn dol op zuivel. Melk, kaas, yoghurt en kwark: we eten er maar liefst zo’n 350 gram per dag van! Maar yoghurt en kwark, wat is daar precies het verschil tussen?

Lees meer
  • Artikel

Op deze manier probeert de supermarkt je te slim af te zijn

Verpakkingen met minder inhoud voor dezelfde prijs verkopen: het blijkt een slimme truc van fabrikanten om de stijgende grondstofprijzen te compenseren. In de Nederlandse supermarkten komt ‘krimpflatie’ steeds vaker voor, waarschuwt De...

Lees meer
  • Artikel

Waarom eten we op Koningsdag een tompouce?

Voor banketbakkers is Koningsdag een van de leukste dagen van het jaar: lange rijen en oranje gebak dat als warme broodjes over de toonbank vliegt. Maar hoe komt het toch dat we ieder jaar op Koningsdag een oranje tompouce naar binnen schuiven?

Lees meer