• Sites

Keuringsdienst van Waarde Artikelen

  • Artikel

Waterkannen met filters nodig voor Nederlands kraanwater?

Lood, virussen, asbest, chloor, stukjes chemo en zelfs hormonen. Al deze zaken zitten in onze wateren. Hoe kan dit? En is ons kraanwater dan wel veilig?

Lees meer
  • Artikel

Kijkersvraag: ‘Wat is de gezondere optie: meergranenbrood of volkorenbrood?’

Meergranenbrood doet men denken aan een gezond brood. Vaak versiert met pitjes en zaden voor het uiterlijk en dat versterkende gevoel dat het goed is voor de mens. Een ander populair soort is volkorenbrood, vaak op het eerste oog bleker van kleur...

Lees meer
  • Artikel

De meest dodelijke vorm van plastic afval in zee

Nog nooit werd wereldwijd zoveel vis gegeten als nu. Maar de almaar toenemende visconsumptie zorgt ook voor meer afval in de zee, veroorzaakt door het vangen van de vis. Per jaar belandt er dan ook tussen de half en één miljard kilo vistuig in de...

Lees meer
  • Artikel

Wat is beter voor het milieu: aluminiumfolie of plastic huishoudfolie?

Je hebt na een heerlijk avondje tafelen nog een beetje eten over, in welk materiaal bewaar je dit? Vaak grijpt men dan naar de rollen aluminiumfolie of plastic huishoudfolie. Maar welke is eigenlijk milieuvriendelijker en waarom?

Lees meer
  • Artikel

Deze hondenrassen hebben de grootste kans op afwijkingen

In de aflevering van afgelopen donderdag werd duidelijk wat het doorfokken met een hond kan doen. Erfelijke ziektes en aandoeningen zijn hierin geen zeldzaamheid. Maar gelukkig worden er ook verbeteringen doorgevoerd. Met welke hondenrassen heb je...

Lees meer
  • Artikel

De Noordzee vol met exoten

Exotische dieren die soms wel duizenden kilometers afleggen om te genieten van de Noordzee en daar vervolgens ook blijven. Soms al wel bijna een eeuw lang. Dit klinkt als iets bijzonders, maar er kleven ook nadelen aan. Wat zijn deze nadelen...

Lees meer
  • Artikel

Kijkersvraag: Is zeewier het voedsel van de toekomst?

Wij kennen zeewier vooral van de sushi, maar het heeft veel meer potentie. Het wordt ook vaak het voedsel van de toekomst genoemd. Maar hoe zit dat eigenlijk? Gaan deze algen de planeet redden?

Lees meer
  • Artikel

Alternatieven voor de teflon pan

Topchef Joris Bijdendijk gaf in de uitzending al een aantal alternatieven voor de anti-aanbaklaag pan. Ook wel de teflon pan genoemd. Deze kunnen giftig worden bij te hoge temperaturen. Maar wat zijn precies de alternatieven en wat zijn de voors...

Lees meer
  • Artikel

Waarom prikt ananas in je mond?

Een tintelende tong, prikkende wangen of een ruw gehemelte. Veel mensen herkennen dit vervelende gevoel bij het eten van een verse ananas. Maar hoe komt dat eigenlijk? En kun je het voorkomen?

Lees meer
  • Artikel

Kaasthee. Een smaaksensatie of een smerige combinatie?

Kaas in je thee. Het klinkt niet meteen heel aantrekkelijk, maar is misschien toch minder goor dan het klinkt. Aardbeien-cream cheese, groene thee-mascarpone of oolong-cheddar. In Azië is cheese tea mateloos populair.

Lees meer