• Sites

Keuringsdienst van waarde Artikelen

  • Artikel

Vanaf nu pak jij altijd de juiste appel

In Nederland alleen al hebben we zoveel keuze uit appels dat het lastig is om ze uit elkaar te houden. Daarom heeft de Keuringsdienst tien bekende appels op een rij gezet met hun eigenschappen. Nu weet je altijd welke appel je moet hebben.

Lees meer
  • Artikel

Vijf feitjes over brood die je nog niet wist

De meesten van ons eten elke dag brood. Je zou dus denken dat we er wel wat vanaf weten. Maar is dat ook zo? De Keuringsdienst heeft vijf feitjes over brood op een rij gezet die je waarschijnlijk nog niet wist.

Lees meer
  • Artikel

Bekende Mexicaanse gerechten uitgelegd

Veel gerechten uit de Mexicaanse keuken hebben de afgelopen jaren de oversteek naar Europa gemaakt. Maar wat is nou precies het verschil tussen bijvoorbeeld tortilla’s, quesadilla’s en enchilada’s en hoe horen ze gegeten te worden?

Lees meer
  • Artikel

Zo maak je je eigen kefir

De kefir in de supermarkt bevat vaak geen gisten en is daardoor eigenlijk geen echte kefir. Maar in onze uitzending werd duidelijk dat je het met je eigen korrels prima zelf kan maken. Daarom vroegen wij het “recept” van Sanne Achten zodat je nu...

Lees meer
  • Artikel

Het verschil tussen bekende zuur smakende zuivelproducten

We hadden al karnemelk, yoghurt en kwark. Maar sinds kort is er ook Skyr en Kefir. Wat is nou precies het verschil tussen al deze zuur smakende zuivelproducten?

Lees meer
  • Artikel

Recept: Zwart stokbrood

Brood kleuren is niet alleen weggelegd voor de professionals. Met dit recept van Meester Boulanger Robèrt van Beckhoven maak je zelf zwart stokbrood in je eigen oven. En nee, dat is geen kwestie van het brood te lang bakken.

Lees meer
  • Artikel

Waarom wij Nederlanders onze “bammetjes” hebben

Het botert van oudsher al goed tussen de boterham en de Nederlander. De boterham met kaas is eerder dit jaar zelfs officieel uitgeroepen tot cultureel erfgoed. Maar hoe is dat zo ontstaan? Hoe komen wij aan onze bekende bammetjescultuur?

Lees meer
  • Artikel

De verhalen achter drie bijzondere streekproducten

Eerlijke producten, geteeld, gebrouwen of gekweekt in een idyllische streek. Nederland heeft veel mooie streekproducten. Daarom vroegen wij aan René de Bruin van keurmerk Erkend Streekproduct naar de bijzondere verhalen achter gecertificeerde...

Lees meer
  • Artikel

Kijkersvraag: Wat is het verschil tussen bourbon, blended en single malt whisky?

Whisky, Whiskey, Bourbon, Scotch, Single Malt. Whisky is er in veel verschillende namen, soorten en smaken. Maar wat is nou precies het verschil?

Lees meer
  • Artikel

Wat betekent welk keurmerk op je pak melk?

PlanetProof, Beter Leven of weidemelk. Tegenwoordig zijn er bijna net zoveel verschillende keurmerken als pakken. Maar wat betekent elk keurmerk? En welk keurmerk kies je als je de planeet wil redden? De Keuringsdienst zet vijf veel gebruikte...

Lees meer