• Sites

Keuringsdienst van waarde Artikelen

  • Artikel

Supermarkt- en bakkerscroissant in meeste gevallen precies hetzelfde

De prijs voor een vers croissantje loopt nogal uitéén: van zo’n 30 cent bij de supermarkt tot dik een euro bij de warme bakker. Maar maakt het echt uit waar je je croissantje vandaan haalt?

Lees meer
  • Artikel

Zitten jouw vlees en vis vol met water?

Dat veel water vol zit met vis wist je waarschijnlijk al, maar dat veel vis vol zit met water misschien nog niet. De Keuringsdienst keek achter op de visverpakkingen en zag ‘water’ op de ingrediëntendeclaraties staan. Waarom?

Lees meer
  • Artikel

De groene waarheid achter de zwarte olijf

Olijven vind je in veel verschillende kleuren. Zwart, groen, paars en alles er tussenin. Maar hoe komt een olijf eigenlijk aan zijn kleur?

Lees meer
  • Artikel

De regels rondom het huisvesten van varkens

Een doorsnee varkenshouder had in 1950 nog 7 varkens, tegenwoordig ligt het gemiddelde op 3400. Een stijging van ruim 48 duizend procent. Dit vraagt om regelgeving, maar wat is de huidige stand van zaken qua regels rondom het huisvesten van varkens?

Lees meer
  • Artikel

Wat is vierseizoenenpeper nou eigenlijk?

Zwarte, witte, groene en rode korrels. Beter bekend als vierseizoenenpeper. Maar, welke peperkorrel komt uit welk seizoen? En wat is peper eigenlijk?

Lees meer
  • Artikel

In kippenbouillonblokjes zit nauwelijks echte kip

Wie weinig geduld of tijd heeft om kippensoep te maken gebruikt bouillonblokjes. Maar bij de productie van die blokjes komt er vaak nauwelijks kip aan te pas. Hoe krijgen die bouillonblokjes dan toch hun bekende kippensmaak?

Lees meer
  • Artikel

Door dit eten en drinken krijgen we ongemerkt insecten binnen

In ons dagelijks eten en drinken zitten insecten en ander ongedierte zonder dat we er weet van hebben. We hebben vier voorbeelden voor je op een rijtje gezet. Smakelijk!

Lees meer
  • Artikel

Is er eigenlijk wel een verschil tussen nacho- en tortillachips?

De een ligt in het schap bij de salsa en de ander bij de chips. Ze worden allebei gemaakt van maismeel of bloem, maar toch ligt de prijs van nacho- en tortillachips mijlenver uit elkaar. Hoe komt dat? Wat is nu precies het verschil tussen nacho-...

Lees meer
  • Artikel

Wist je dat pinda's eigenlijk geen noten zijn?

Of het nu gaat om pindakaas, borrelnootjes of satésaus: in Nederland zijn we gek op de pinda. In de supermarkt vaak te vinden in het notenschap, maar wist je dat een pinda eigenlijk helemaal geen noot is?

Lees meer
  • Artikel

Is diepvriesgroente minder gezond dan verse groente?

Wie gezond bezig wil zijn, eet minimaal 250 gram groente per dag. Bijna alles wat er aan verse groente in de supermarkt te vinden is, ligt ook stukken goedkoper in de diepvries. Maar vers is gezonder, toch? Of wordt diepgevroren groente net als...

Lees meer