• Sites

Keuringsdienst van waarde Artikelen

  • Artikel

De man die de macaron mondiaal maakte

De bekendste Macarons ter wereld komen van patisserie Ladurée. Sinds de opening in 1862 is deze zaak met zijn macarons een bekend fenomeen in Parijs. Maar buiten Frankrijk kent niemand het. Dat gebeurt pas als zakenman Francis Holder de zaak en...

Lees meer
  • Artikel

Hoe de macaron via Syrië in Parijs terecht kwam

Het moderne recept van de macaron is nog geen eeuw oud en komt uit Frankrijk. Maar de voorgeschiedenis van het koekje is lang. De voorloper van de lekkernij zou een Arabische oorsprong hebben en via Italië in Frankrijk zijn beland. Hoe zit dat? De...

Lees meer
  • Artikel

Hoe kan het dat 6 miljoen van onze kippen nog steeds in een veredelde legbatterij leeft?

Het grootste deel van de Nederlandse legkippen leeft in een scharrelsysteem. Maar veel kippen hokken nog steeds in zogenaamde verrijkte kooien en koloniekooien. Hoe zit dat en wat zijn de verschillen tussen deze systemen?

Lees meer
  • Artikel

Hoe is cappuccino ontstaan?

Dat de hedendaagse cappuccino een Italiaanse uitvinding is, is algemeen geaccepteerd. Maar de Italianen waren niet de eersten die melk in hun koffie deden. Dus hoe kon het dan dat de Italianen uiteindelijk toch de cappuccino op hun conto konden...

Lees meer
  • Artikel

Een korte geschiedenis van het matras

Het oudste matras ooit is 77.000 oud en bestond uit bladeren. Met natuurmatrassen lijken we weer terug te willen naar de natuur. Maar hoe zijn we hier gekomen? De Keuringsdienst over de geschiedenis van het matras.

Lees meer
  • Artikel

Met dit recept eet je nooit meer paella uit een pakje

Paella uit een pakje is het vaak net niet. Maar hoe maak je dan zelf een echt goede paella? Wij hebben het recept van chefkok Alberto Lopez Silvosa van restaurant La Cosina de España gekregen. Hij maakt de beste paella van Nederland en mogen zijn...

Lees meer
  • Artikel

Paella is minder Spaans dan je denkt

Paella is tegenwoordig bijna synoniem voor Spanje. Maar het waren de Romeinen en de Moren die de belangrijkste bijdragen leverden voor het ontstaan van het gerecht. Hoe is dat zo gekomen en hoe komt het gerecht echt aan zijn naam?

Lees meer
  • Artikel

Waar zitten de picanha, tomahawk en de bavette in de koe?

In de uitzending kwamen veel chique stukken vlees voorbij met exotische namen. De Keuringsdienst heeft ze nog een keer op een rij gezet, zodat jij altijd weet wat voor vlees je in de kuip haalt.

Lees meer
  • Artikel

Recept: Zelf de lekkerste cider maken met verse appels

Appelcider in de supermarkt is niet altijd wat het lijkt, maar gelukkig kan je het ook makkelijk zelf maken! Wij kregen het recept van Sebastian Landaeus en Nina Lausecker uit het boek Kefir & Kombucha en mogen deze met jullie delen.

Lees meer
  • Artikel

De mythische geschiedenis van de appel

We kennen allemaal het bijbelverhaal van Eva die van de verboden appel eet of het sprookje van Sneeuwwitje die een hap neemt van de giftige appel. Maar de appel komt in nog veel meer mythische verhalen terug. De Keuringsdienst over de epische...

Lees meer