• Sites

Keuringsdienst van waarde Artikelen

  • Artikel

Wat doet collageen precies in het lichaam?

Collageen is het meest voorkomende eiwit in het lichaam. Het heeft talloze functies en je lijft maakt het zelf aan. Maar na een bepaalde leeftijd neem die aanmaak af. Hoe kun je dat voorkomen en wat doet collageen dan precies in het lichaam?

Lees meer
  • Artikel

Wat is plastic precies en hoe wordt het gemaakt?

Iedereen heeft tientallen spullen die gemaakt zijn van plastic. Het device waarop je dit verhaal leest bevat hoogstwaarschijnlijk ook plastic. Maar wat is het nou eigenlijk en hoe wordt het gemaakt?

Lees meer
  • Artikel

Hoe gevaarlijk zijn microplastics in Nederlands drinkwater?

Dat er microplastics zitten in het Nederlandse drinkwater weten we. Gemiddeld een per liter volgens onderzoekers van drie Nederlandse universiteiten. Is dat een gevaar voor de volksgezondheid? De gevolgen zijn nog onduidelijk, maar dit is wat...

Lees meer
  • Artikel

Kijkersvraag: Heeft het zin om groente en fruit te wassen?

De meesten van ons doen het waarschijnlijk wel: groente en fruit wassen voor we het opeten. Maar heeft het echt zin en wat wassen we er dan wel en niet af?

Lees meer
  • Artikel

Waarom doen de Engelsen melk in hun thee?

Hoewel thee oorspronkelijk uit China komt, zijn er weinig volken die zich meer vereenzelvigd hebben met het drinken van thee dan de Engelsen. En dat doen ze op hun eigen karakteristieke manier: met melk. Maar waarom?

Lees meer
  • Artikel

Kijkersvraag: Wat is wilde rijst en komt het echt uit het "wild"?

Wilde rijst is een populair alternatief voor gewone witte rijst geworden de laatste jaren. Maar wat is het? Is het echt wild en hoe kan het dan in zulke grote hoeveelheden geëxporteerd worden?

Lees meer
  • Artikel

Kijkersvraag: Hoe komt het patatje oorlog aan zijn naam?

We hebben ontzettend veel snacks in Nederland, maar een van de spraakmakendste moet toch wel patatje of frietje oorlog zijn. Meerdere namen zijn in het verleden bedacht om het woordje oorlog te vervangen. Maar waarom eigenlijk? Waar komt de naam...

Lees meer
  • Artikel

Hoe komen dierentuinen aan eten voor hun dieren?

In de uitzending over eendagshaantjes, zag je dat veel van deze kuikentjes diervoer voor dierentuinen worden. Maar hoe komen dierentuinen aan de rest van het eten voor hun dieren? De Keuringsdienst sprak Hanneke Wijshake, persvoorlichter van...

Lees meer
  • Artikel

Wat gebeurt er met de andere mannetjesdieren van onze veestapel?

Haankuikens worden meestal binnen een dag vergast en gebruikt als voer voor dierentuinen. Maar wat gebeurt er met jonge stieren, bokjes en beren? Eten we die wel op of belanden zij ergens anders op het menu?

Lees meer
  • Artikel

De populairste recepten van de Keuringsdienst

Door de jaren heen hebben we veel recepten mogen delen, sommigen van erkende chefs, anderen van minder bekende koks. Dit zijn de vijf populairste recepten ooit van de Keuringsdienst.

Lees meer