• Sites

Keuringsdienst van waarde Artikelen

  • Artikel

Groente op de barbecue: gezond of ongezond?

Zodra de zon schijnt en de temperaturen boven de twintig graden uitkomen, liggen de supermarkten weer vol met vleespakketten voor de barbecue. Naast vlees worden er ook steeds vaker groenten gegrild op de barbecue. Hoe gezond is dat eigenlijk?

Lees meer
  • Artikel

Een glanzende citroen: op deze manier krijgen ze het voor elkaar

De citroenen in de supermarkt staan bekend om hun mooie glanzende schil. Voor het oog een perfecte citroen om te gebruiken in een heerlijk gerecht of als smaakmaker in je water. Maar waar komt dat glanzende laagje op de citroen eigenlijk vandaan?

Lees meer
  • Artikel

Wegwijs in de wereld van de superfoods: dit is wat je moet weten

Pitten, bessen en zaden die wonderen zouden doen voor de gezondheid. We worden overspoeld door superfoods uit verre landen. De Keuringsdienst scheidt het waardevolle van het waardeloze en zet ze op een rij, zodat jij niet meer op zwart zaad hoeft...

Lees meer
  • Artikel

Wat blijft er over van gin als je de alcohol eruit haalt?

Alcoholvrij is populair en om die reden blijft het aanbod aan alcoholvrije drankjes alsmaar groeien. Zo is er alcoholvrij bier, wijn en ook is er gin zonder alcohol. Maar wat zit erin als er geen alcohol in zit, en waarom betalen we daar de...

Lees meer
  • Artikel

Een frietje met: is dat met mayo of fritessaus?

Als je bij de snackbar een frietje met bestelt, verwacht je waarschijnlijk mayonaise. Maar meestal zit er geen mayo bij, maar fritessaus. Waarom eigenlijk?

Lees meer
  • Artikel

Het chemische verhaal achter de perfecte mandarijnpartjes

De mandarijnpartjes uit blik zijn in tegenstelling tot uit de hand altijd keurig gepeld. Ze hebben geen vliesje zoals verse mandarijnen. Hoe krijgt de conservenfabriek dat voor elkaar?

Lees meer
  • Artikel

Kan water in een gesloten flesje bederven?

Als je vaak flesjes water koopt, is het je vast wel eens opgevallen dat er op elk flesje een houdbaarheidsdatum staat. Kan je flesje water bederven of is het nog veilig te drinken na de tht-datum?

Lees meer
  • Artikel

Supermarkt- en bakkerscroissant in meeste gevallen precies hetzelfde

De prijs voor een vers croissantje loopt nogal uitéén: van zo’n 30 cent bij de supermarkt tot dik een euro bij de warme bakker. Maar maakt het echt uit waar je je croissantje vandaan haalt?

Lees meer
  • Artikel

Zitten jouw vlees en vis vol met water?

Dat veel water vol zit met vis wist je waarschijnlijk al, maar dat veel vis vol zit met water misschien nog niet. De Keuringsdienst keek achter op de visverpakkingen en zag ‘water’ op de ingrediëntendeclaraties staan. Waarom?

Lees meer
  • Artikel

De groene waarheid achter de zwarte olijf

Olijven vind je in veel verschillende kleuren. Zwart, groen, paars en alles er tussenin. Maar hoe komt een olijf eigenlijk aan zijn kleur?

Lees meer