• Sites

Keuringsdienst van Waarde: Mandarijn

Consumentenprogramma over eten. De ogenschijnlijk zo onschuldige vraag, 'hoe krijgen ze de partjes mandarijn in blik zo netjes, zo schoon en zo helemaal zonder vliesje?' Het antwoord blijkt in China te vinden.

Hoeveel mandarijnen pelt één Chinees per dag?

  • 0:00
  • Web only
  • 8 jan 2009, 0:00

Als je haast hebt, neem je een appel. Heb je de tijd? Dan neem je mandarijn. De Chinezen niet. Zij maken mandarijnen eetklaar in zo'n 10 seconden. Dat zijn iets meer dan vijf mandarijnen per minuut...

Hoe worden mandarijnen in de fabriek gepeld?

  • 0:00
  • Web only
  • 8 jan 2009, 0:00

In China staan fabrieken waar honderden Chinezen duizenden mandarijnen per dag schillen. Maar die witte fliebertjes? Daar beginnen de Chinese schillers niet aan. De partjes worden geweekt in zoutzu...