• Sites

Keuringsdienst van Waarde: 2003

Verslaggevers Teun van de Keuken, Sofie van den Enk, Daan Nieber, Ersin Kiris, Marijn Frank en Maarten Remmers stellen simpele vragen en krijgen de meest verbazingwekkende antwoorden op food, non-f...

Hoe dolfijnvriendelijk is het keurmerk 'Dolfijnvriendelijk'?

  • 0:00
  • Web only
  • 15 mei 2013, 0:00

Iedereen bleek een dolfijn op zijn verpakking te mogen zetten zonder controle van buitenaf.

Verse vis

  • 0:00
  • Web only
  • 15 mei 2013, 0:00

Vers is hooguit een paar dagen oud volgens de kenner. Tonijn ligt met een beetje geluk echter pas twee weken na zijn dood op je bord.

Teun wil zich aangeven bij de politie

  • 0:00
  • Web only
  • 15 mei 2013, 0:00

Verslaggever Teun van de Keuken besluit zichzelf daarom aan te geven als chocoladecrimineel. Door het eten van chocolade die mede door slaven gemaakt is, is hij namelijk schuldig aan het financiere...

Eko

  • 24:31
  • Web only
  • 17 apr 2013, 16:57

Biologisch is goed en Eko is oké. Toch?

Recycling

  • 24:32
  • Web only
  • 17 apr 2013, 16:55

De Keuringsdienst van Waarde doet graag iets voor het milieu. Lege flessen inzamelen bijvoorbeeld. Maar waar moeten we met al die flessen naartoe?

Cacaoslavernij

  • 24:27
  • Web only
  • 17 apr 2013, 16:54

De Keuringsdienst van Waarde hoort berichten over vreselijke misstanden in de cacao-industrie. Kinderen zouden als slaaf te werk worden gesteld. In de gloeiende hitte worden ze afgebeuld tot ze nie...

Dolfijnvriendelijk

  • 24:09
  • Web only
  • 17 apr 2013, 16:53

Op blikjes tonijn siert vaak een dolfijnvriendelijk logo. Maar niemand kan ons vertellen wat dat logo precies betekent. En wie verleent dat certificaat?

Effe checken

  • 24:16
  • Web only
  • 17 apr 2013, 16:53

We worden overspoeld door keurmerken en logo's. Ze staan ergens voor garant. Maar voor wat? En wie zegt dat?