Recepten

Recept: Kokkels met venkel

Gepubliceerd: 4 april 2019 · 13:06

In onze eigen Noordzee zitten genoeg lekkere zeevruchten. Zoals chef Joost Deurloo liet zien in onze uitzending kan je daar heerlijke gerechten mee maken. En nu kun dat je zelf ook, want hij heeft zijn recept voor kokkels met venkel met ons gedeeld.

Met dit recept maak je zelf de lekkerste kaassoufflés

Gepubliceerd: 14 maart 2019 · 12:53

In een kaassoufflé gaat niet zomaar kaas. Het is een soort smeerkaas en die kan je zelf maken. Maar hoe? 24 Kitchen-chef Danny Jansen deelt zijn recept met ons, zodat je niet meer naar de snackbar om de hoek hoeft voor een heerlijke kaassoufflé.

Zo bak je zelf de lekkerste verse airfryer friet

Gepubliceerd: 14 februari 2019 · 10:38

De perfecte friet is goudgeel en lekker krokant en die kan jij zelf thuis bakken. Maar welke aardappels heb je daarvoor nodig en welke olie? De Keuringsdienst vroeg airfryer goeroe Martin Senders zijn recept met ons te delen, zodat ook jij nu zelf fantastische verse airfryer friet kan bakken.

Hoe bak je de perfecte varkenshaas?

Gepubliceerd: 31 januari 2019 · 10:27

De varkenshaas is al jaren één van de koplopers in het vleesvak van de supermarkt. Veel mensen houden van een haasje, maar slechts weinigen bakken hem perfect. Tot nu. Want met deze tips van sterrenkok Jonathan Zandbergen zit je gebakken.

Recept Hummus

Gepubliceerd: 10 december 2018 · 13:22

In de supermarkt vind je talloze soorten hummus, maar eigenlijk is er maar één soort hummus: hummus. Nadia Zerouali, schrijfster van boeken over Arabisch eten, deelt haar recept voor de traditionele hummus met ons.

Recept: kwarktaart van Janny

Gepubliceerd: 15 februari 2018 · 20:32

Janny van Heel Holland Bakt heeft met Ersin een kwarktaart gebakken. Dat kan jij ook.

Recept: zelf wijn maken

Gepubliceerd: 19 oktober 2017 · 20:45

Zie jij door alle stickertjes de wijn niet meer? Maak dan zelf wijn met dit recept waar je slechts drie ingrediënten voor nodig hebt!

Recept: Hazelnootpasta

Gepubliceerd: 5 oktober 2017 · 20:38

Ben jij na de aflevering benieuwd hoe je zelf hazelnootpasta kan maken? Wij hebben een makkelijk recept voor je.

Recept: moksi alesi

Gepubliceerd: 2 november 2017 · 20:36

Loopt het water je al in de mond? Dit recept is om die perfecte rijst te maken voor een Surinaamse moksi alesi.

Recept: Aardbeienfraisier

Gepubliceerd: 14 september 2017 · 20:32

Liep het water jou al in de mond tijdens de aflevering? Niet getreurd! Lees hier het recept voor een fraisier: een Franse aardbeientaart.

Recept: Romige witte chocolademousse

Gepubliceerd: 16 februari 2017 · 20:30

Sofie likt de lepel wonderschoon. Deze chocolademousse is te goed om niet een keer te proberen. Hier is het recept van Dreams of Magnolia.

Recept: Pulled pork

Gepubliceerd: 26 januari 2017 · 20:30

Laat het twaalf uur roosteren om vervolgens uit elkaar te trekken. Hierbij het recept van Smokey Goodness voor je eigen pulled pork.

Recept: saffraanrijst & saffraanijs

Gepubliceerd: 9 februari 2017 · 20:30

Perzen eten zo ongeveer bij elke maaltijd saffraan. Een keer proberen? Ga dan aan de slag met deze twee recepten.

Recept: dadel-walnotencake

Gepubliceerd: 18 februari 2016 · 20:30

Maak de overheerlijke dadel-walnotencake zelf!

Recept: Couscous Habibi

Gepubliceerd: 30 mei 2013 · 20:30

In de aflevering Couscous wordt een speciale couscousschotel gemaakt. Hoe werd het gerecht bereid en wat heb je er voor nodig?

Recept: ambachtelijke leverworst

Gepubliceerd: 30 januari 2014 · 20:30

Heb je na de uitzending ook kriebels gekregen om worst te maken? Bekijk hier het recept om zelf je ambachtelijke leverworst te maken.

Recept: tropische tong

Gepubliceerd: 13 februari 2014 · 20:30

Wil jij de tropische tong thuis ook eens proberen? Maak dan zelf de Sole Picasso. Met dit klassieke exotische recept van kok Eric Kuijpers komt de vis goed tot zijn recht.

Recept: speltbrood bakken

Gepubliceerd: 12 maart 2015 · 20:30

Spelt leent zich uitstekend om thuis mee te bakken, omdat je het niet intensief hoeft te kneden. Met dit recept kun je thuis een mooi en lekker brood bakken zonder dagen bezig te zijn.

Recept: Mayonaise van Pierre Wind

Gepubliceerd: 16 mei 2013 · 20:30

Hoe maak je zelf mayonaise? Met dit recept van topkok Pierre Wind is het een fluitje van een cent.

Het traditionele recept van Ragú alla Bolognese

Gepubliceerd: 20 oktober 2016 · 20:30

De Spaghetti Bolognese die wij in Nederland kennen, is niet hetzelfde als het traditionele Italiaanse gerecht. De ‘Ragú alla Bolognese’ is voornamelijk een vleessaus.

Recept: Sambal

Gepubliceerd: 27 oktober 2016 · 20:30

In de aflevering over Sambal heeft Marijn Frank samen met Peter Cress van Warun Harapan drie verschillende sambals gemaakt: Sambal Kecap, Sambal Peteh en Sambal Terong. Maak deze verrukkelijke sambals zelf.

Recept: ceviche de anchoveta

Gepubliceerd: 29 oktober 2015 · 20:30

In de uitzending over Visolie krijgt Marijn Ceviche de anchoveta voorgeschoteld. Maak dit gerecht nu zelf.

Recept: échte kippenbouillon

Gepubliceerd: 12 november 2015 · 20:30

In de aflevering Bouillon maakt Sofie kippenbouillon in het groot. Van 5400 kippennekken, groente en kruiden.

Recept: Kroepoek van Lonny

Gepubliceerd: 15 november 2012 · 20:30

Zelf kroepoek maken is minder ingewikkeld dan je denkt, mits je er even de tijd voor neemt. De Keuringsdienst kreeg van de Indonesische chef Lonny twee lekkere kroepoekrecepten.