Recepten

Recept: Zelf granola maken voor een heerlijk ontbijt
De Prijzen voor granola kunnen aardig oplopen tot wel veertig euro per kilo. Gelukkig is het niet zo ingewikkeld om zelf te maken. Met dit recept van Rutger Bakt betaal je nooit meer de hoofdprijs ...

Recept: Kokkels met venkel
In onze eigen Noordzee zitten genoeg lekkere zeevruchten. Zoals chef Joost Deurloo liet zien in onze uitzending kan je daar heerlijke gerechten mee maken. En nu kun dat je zelf ook, want hij heeft ...

Met dit recept maak je zelf de lekkerste kaassoufflés
In een kaassoufflé gaat niet zomaar kaas. Het is een soort smeerkaas en die kan je zelf maken. Maar hoe? 24 Kitchen-chef Danny Jansen deelt zijn recept met ons, zodat je niet meer naar de snackbar ...

Zo bak je zelf de lekkerste verse airfryer friet
De perfecte friet is goudgeel en lekker krokant en die kan jij zelf thuis bakken. Maar welke aardappels heb je daarvoor nodig en welke olie? De Keuringsdienst vroeg airfryer goeroe Martin Senders z...

Hoe bak je de perfecte varkenshaas?
De varkenshaas is al jaren één van de koplopers in het vleesvak van de supermarkt. Veel mensen houden van een haasje, maar slechts weinigen bakken hem perfect. Tot nu. Want met deze tips van sterre...

Recept Hummus
In de supermarkt vind je talloze soorten hummus, maar eigenlijk is er maar één soort hummus: hummus. Nadia Zerouali, schrijfster van boeken over Arabisch eten, deelt haar recept voor de traditionel...

Recept: kwarktaart van Janny
Janny van Heel Holland Bakt heeft met Ersin een kwarktaart gebakken. Dat kan jij ook.

Recept: zelf wijn maken
Zie jij door alle stickertjes de wijn niet meer? Maak dan zelf wijn met dit recept waar je slechts drie ingrediënten voor nodig hebt!

Recept: Hazelnootpasta
Ben jij na de aflevering benieuwd hoe je zelf hazelnootpasta kan maken? Wij hebben een makkelijk recept voor je.

Recept: moksi alesi
Loopt het water je al in de mond? Dit recept is om die perfecte rijst te maken voor een Surinaamse moksi alesi.

Recept: Aardbeienfraisier
Liep het water jou al in de mond tijdens de aflevering? Niet getreurd! Lees hier het recept voor een fraisier: een Franse aardbeientaart.

Recept: Romige witte chocolademousse
Sofie likt de lepel wonderschoon. Deze chocolademousse is te goed om niet een keer te proberen. Hier is het recept van Dreams of Magnolia.

Recept: Pulled pork
Laat het twaalf uur roosteren om vervolgens uit elkaar te trekken. Hierbij het recept van Smokey Goodness voor je eigen pulled pork.

Recept: saffraanrijst & saffraanijs
Perzen eten zo ongeveer bij elke maaltijd saffraan. Een keer proberen? Ga dan aan de slag met deze twee recepten.

Recept: Couscous Habibi
In de aflevering Couscous wordt een speciale couscousschotel gemaakt. Hoe werd het gerecht bereid en wat heb je er voor nodig?

Recept: ambachtelijke leverworst
Heb je na de uitzending ook kriebels gekregen om worst te maken? Bekijk hier het recept om zelf je ambachtelijke leverworst te maken.

Recept: tropische tong
Wil jij de tropische tong thuis ook eens proberen? Maak dan zelf de Sole Picasso. Met dit klassieke exotische recept van kok Eric Kuijpers komt de vis goed tot zijn recht.

Recept: speltbrood bakken
Spelt leent zich uitstekend om thuis mee te bakken, omdat je het niet intensief hoeft te kneden. Met dit recept kun je thuis een mooi en lekker brood bakken zonder dagen bezig te zijn.

Recept: Mayonaise van Pierre Wind
Hoe maak je zelf mayonaise? Met dit recept van topkok Pierre Wind is het een fluitje van een cent.

Het traditionele recept van Ragú alla Bolognese
De Spaghetti Bolognese die wij in Nederland kennen, is niet hetzelfde als het traditionele Italiaanse gerecht. De ‘Ragú alla Bolognese’ is voornamelijk een vleessaus.

Recept: Sambal
In de aflevering over Sambal heeft Marijn Frank samen met Peter Cress van Warun Harapan drie verschillende sambals gemaakt: Sambal Kecap, Sambal Peteh en Sambal Terong. Maak deze verrukkelijke samb...

Recept: ceviche de anchoveta
In de uitzending over Visolie krijgt Marijn Ceviche de anchoveta voorgeschoteld. Maak dit gerecht nu zelf.