• Sites

Keuringsdienst van Waarde

Doet aan huishoudjournalistiek. Simpele vragen, verbazingwekkende antwoorden. Fascinerende televisie over de verhalen uit ons boodschappenmandje.

Zilvervliesrijst

  • 24:02
  • Aflevering
  • 2 nov 2017, 20:25

De Keuringsdienst doet weer een vreemde ontdekking in haar boodschappenmandje. Witte rijst die meer vezels bevat dan zilvervliesrijst.

Het oordeel van een Italiaanse rijstexpert
  • 2:04

Het oordeel van een Italiaanse rijstexpert

Teun in de fabriek van Lassie
  • 1:24

Teun in de fabriek van Lassie

Recept: moksi alesi

  • Artikel
  • Gepubliceerd op 15 okt 2018

Loopt het water je al in de mond? Dit recept is om die perfecte rijst te maken voor een Surinaamse moksi alesi.

Hoeveel vezels zitten er nu echt in rijst?

  • Artikel
  • Gepubliceerd op 15 okt 2018

De Keuringsdienst zet op een rij hoeveel vezels er op verschillende rijstpakken staan. En die verschillen nogal.

Het oordeel van een Italiaanse rijstexpert

  • 2:04
  • Fragment
  • 2 nov 2017, 20:25

Maarten bezoekt een rijst fabriek in Italië, hier neemt een rijstexpert de rijst onder de loep. Want witte rijst met zoveel vezels heeft hij nog nooit eerder gezien.

Teun in de fabriek van Lassie

  • 1:24
  • Fragment
  • 2 nov 2017, 20:25

Teun van de Keuken bezoekt de fabriek van Lassie. Hier wil hij er achter komen hoe hun witte rijst zo veel vezels kan bevatten.

Volkoren

  • 24:39
  • Aflevering
  • 13 okt 2016, 20:30

De Keuringsdienst duikt in brood. Niet in witte, maar in bruine boterhammen. Volkoren om precies te zijn. Maar wat is volkoren?

Kaf van het (vol)koren scheiden

  • Artikel
  • Gepubliceerd op 15 okt 2018

Eet je volkoren, dan eet je gezond. Of dit altijd het geval is, is maar de vraag. Producten worden vaak in een volkoren jasje gestopt, terwijl de kans bestaat dat je niet eens volkoren eet.

Gluten

  • 24:59
  • Aflevering
  • 2 apr 2015, 20:33

Gluten. Het zit vaak in ons eten maar niemand weet wat het is. Behalve dat het de gezondheid kan schaden. De KVW op zoek naar het onzichtbare gevaar.

Gluten
  • 1:07

Gluten

Hoe zien gluten eruit?
  • 1:09

Hoe zien gluten eruit?

Wat zit er in glutenvrije producten?

  • Artikel
  • Gepubliceerd op 15 okt 2018

Gluten zitten van nature onder andere in tarwe, rogge, gerst en spelt en zorgen ervoor dat brood luchtiger wordt.

Gluten

  • 1:07
  • Fragment
  • 2 apr 2015, 20:33

Gluten. Het zit vaak in ons eten maar niemand weet wat het is. Behalve dat het de gezondheid kan schaden. Daarom heb je tegenwoordig glutenvrij, steeds meer en lekker duur. De KVW op zoek naar het ...

Hoe zien gluten eruit?

  • 1:09
  • Fragment
  • 2 apr 2015, 20:33

Gluten lijkt overal in te zitten. Brood, bier, koekjes. Maar hoe ziet dit goedje eruit?

Spelt

  • 25:15
  • Aflevering
  • 12 mrt 2015, 20:34

Foei tarwe; je hebt ons erin geluisd! Altijd tarwe in ons dagelijks brood... Speltgraan moeten we hebben! Dat is beter voor je alles.

Spelt
  • 1:02

Spelt

Spelt
  • 0:48

Spelt

Is spelt beter dan tarwe?

  • Artikel
  • Gepubliceerd op 15 okt 2018

Spelt. Het is beter voor je alles. Maar waarom is spelt zoveel beter dan tarwe? En is dat eigenlijk wel zo?

Recept: speltbrood bakken

  • Artikel
  • Gepubliceerd op 15 okt 2018

Spelt leent zich uitstekend om thuis mee te bakken, omdat je het niet intensief hoeft te kneden. Met dit recept kun je thuis een mooi en lekker brood bakken zonder dagen bezig te zijn.