• Sites

Keuringsdienst van Waarde

Doet aan huishoudjournalistiek. Simpele vragen, verbazingwekkende antwoorden. Fascinerende televisie over de verhalen uit ons boodschappenmandje.

Opschuimmelk

  • 25:28
  • Aflevering
  • 6 feb 2020, 20:25

Tegenwoordig koop je speciale opschuimmelk voor de beste cappuccino of latte. Maar waarom is dit zoveel beter dan gewone ouderwetse melk uit het versvak? Duurder is het in elk geval.

Zo maak je de perfecte cappuccino!
  • 1:36

Zo maak je de perfecte cappuccino!

Zo maak je de perfecte cappuccino!

  • 1:36
  • Fragment
  • 6 feb 2020, 20:25

Zo maak je de perfecte cappuccino!

Kefir

  • 25:35
  • Aflevering
  • 24 okt 2019, 20:25

Ten onrechte kan in deze aflevering de indruk zijn ontstaan dat het door ons geteste product Arla Biologische Kefir geen gist bevat en daarmee geen kefir is. Het enige product uit ons onderzoek dat...

Kefir of gestremde melk?
  • 0:58

Kefir of gestremde melk?

Zo maak je je eigen kefir

  • Artikel
  • Gepubliceerd op 15 okt 2018

De kefir in de supermarkt bevat vaak geen gisten en is daardoor eigenlijk geen echte kefir. Maar in onze uitzending werd duidelijk dat je het met je eigen korrels prima zelf kan maken. Daarom vroeg...

Het verschil tussen bekende zuur smakende zuivelproducten

  • Artikel
  • Gepubliceerd op 15 okt 2018

We hadden al karnemelk, yoghurt en kwark. Maar sinds kort is er ook Skyr en Kefir. Wat is nou precies het verschil tussen al deze zuur smakende zuivelproducten?

Kefir of gestremde melk?

  • 0:58
  • Fragment
  • 24 okt 2019, 20:25

In de Kaukasus zijn de dames van de kefirfabriek er snel over uit: De kefir in Nederland is geen echte kefir.

Planetproof Melk

  • 25:26
  • Aflevering
  • 12 sep 2019, 20:25

We bezoeken verschillende boeren, een melkfabriek én de bedenkers van het nieuwe keurmerk 'On the way to PlanetProof' van Friesland Campina voor opheldering.

"Dan krijg ik een moeilijk gesprek met de bank"
  • 1:19

"Dan krijg ik een moeilijk gesprek met de bank"

Wat betekent welk keurmerk op je pak melk?

  • Artikel
  • Gepubliceerd op 15 okt 2018

PlanetProof, Beter Leven of weidemelk. Tegenwoordig zijn er bijna net zoveel verschillende keurmerken als pakken. Maar wat betekent elk keurmerk? En welk keurmerk kies je als je de planeet wil redd...

"Dan krijg ik een moeilijk gesprek met de bank"

  • 1:19
  • Fragment
  • 12 sep 2019, 20:25

Het zou beter zijn voor het milieu om minder koeien te houden. Maar in de praktijk is dat financieel lastig.

Kaas met oorsprong

  • 25:00
  • Aflevering
  • 8 mrt 2018, 20:25

Sommige speciale kazen krijgen een zegel van de EU. De Beschermde Oorsprongsbenaming. Die dient ervoor kaas uit een bepaalde streek en bijbehorende traditionele productiewijze te beschermen.

Rauwe vs bewerkte melk
  • 3:08

Rauwe vs bewerkte melk

Regels van de kaas
  • 1:54

Regels van de kaas

Zo eet je kaas als een Fransman

  • Artikel
  • Gepubliceerd op 15 okt 2018

Als het op kaas aan komt gaat niks in Frankrijk met de Franse slag. Er bestaan natuurlijk wettelijke en praktische regels rondom kaas, maar ze hebben ook een heleboel sociale regels bedacht die gaa...

Rauwe vs bewerkte melk

  • 3:08
  • Fragment
  • 8 mrt 2018, 20:25

Het verschil tussen rauwe en gepasteuriseerde melk in de kaas is enorm, en toch mag het allebei, want het levert geld op.