• Sites

Keuringsdienst van Waarde

Doet aan huishoudjournalistiek. Simpele vragen, verbazingwekkende antwoorden. Fascinerende televisie over de verhalen uit ons boodschappenmandje.

Kaas met oorsprong

  • 25:00
  • Aflevering
  • 8 mrt 2018, 20:25

Sommige speciale kazen krijgen een zegel van de EU. De Beschermde Oorsprongsbenaming. Die dient ervoor kaas uit een bepaalde streek en bijbehorende traditionele productiewijze te beschermen.

Rauwe vs bewerkte melk
  • 3:08

Rauwe vs bewerkte melk

Regels van de kaas
  • 1:54

Regels van de kaas

Zo eet je kaas als een Fransman

  • Artikel
  • Gepubliceerd op 15 okt 2018

Als het op kaas aan komt gaat niks in Frankrijk met de Franse slag. Er bestaan natuurlijk wettelijke en praktische regels rondom kaas, maar ze hebben ook een heleboel sociale regels bedacht die gaa...

Rauwe vs bewerkte melk

  • 3:08
  • Fragment
  • 8 mrt 2018, 20:25

Het verschil tussen rauwe en gepasteuriseerde melk in de kaas is enorm, en toch mag het allebei, want het levert geld op.

Regels van de kaas

  • 1:54
  • Fragment
  • 8 mrt 2018, 20:25

De regels voor een AOP keurmerk verschillen per kaas, en zijn vaak verrassend ruim.

Zo maak je kwarktaart (video)

  • 0:00
  • Web only
  • 15 feb 2018, 20:30

Voor de aflevering "Kwark" van de Keuringsdienst van Waarde hebben Janny en Ersin samen taarten gebakken.

Kwark

  • 24:57
  • Aflevering
  • 15 feb 2018, 20:25

Kwark, te vinden in het zuivelschap naast de yoghurt, maar voor velen is het gissen wat het precies is. Ook het etiket geeft niet altijd duidelijkheid.

Hoe échte kwark gemaakt wordt
  • 2:05

Hoe échte kwark gemaakt wordt

Hoe de fabrieken kwark maken
  • 2:23

Hoe de fabrieken kwark maken

Recept: kwarktaart van Janny

  • Artikel
  • Gepubliceerd op 15 okt 2018

Janny van Heel Holland Bakt heeft met Ersin een kwarktaart gebakken. Dat kan jij ook.

De Romeinen aten al kwark

  • Artikel
  • Gepubliceerd op 15 okt 2018

Kwark was er al eeuwen voordat we er machines voor hadden uitgevonden.

Hoe échte kwark gemaakt wordt

  • 2:05
  • Fragment
  • 15 feb 2018, 20:25

Boerin Astrid legt aan Maarten uit hoe zij op de boerderij kwark maakt.

Hoe de fabrieken kwark maken

  • 2:23
  • Fragment
  • 15 feb 2018, 20:25

Zuivelproducent Klaas is gestopt met de industriële manier van kwark maken, maar hij kan het proces nog wel uit de doeken doen.

Margarine

  • 25:27
  • Aflevering
  • 16 nov 2017, 20:25

Waarom smeert een zuivelland als Nederland veel meer margarine dan boter?

Margarine reclames
  • 1:56

Margarine reclames

Margarine maak je zo
  • 3:15

Margarine maak je zo

Waarom de boterprijs stijgt

  • Artikel
  • Gepubliceerd op 15 okt 2018

De prijs van echte roomboter is tot recordhoogte gestegen. Daar zijn enkele verklaringen voor te noemen. En de vraag is: blijft het stijgen?