• Sites

Keuringsdienst van Waarde

'De teler vermoordt me'
  • 1:01

'De teler vermoordt me'

Witte eieren

  • 25:10
  • Aflevering
  • 9 apr 2020, 20:25

De ene kip legt bruine eieren, de andere witte. Qua smaak is er eigenlijk geen verschil, maar toch eten Nederlanders liever bruine dan witte.

Een kankerverwekkende stof in jouw sojasaus?! | KEURINGSDIENST VAN WAARDE KORT #32

  • 2:38
  • Web only
  • 8 apr 2020, 15:00

De productie van natuurlijke sojasaus duurt zo'n twee jaar. Om dat proces te versnellen gebruiken sommige fabrikanten een handig trucje. Maar daarbij komt wel de kankerverwekkende stof 3-MCPD vrij!...

Proteïne

  • 25:12
  • Aflevering
  • 2 apr 2020, 20:25

De Keuringsdienst spant zich in en gaat op zoek naar proteïne in de supermarkt, ziet hoe proteïne wordt gewonnen uit de ordinaire kikkererwt en maakt een proteïnebom waar je u tegen zegt.

Waar zit proteine in?
  • 1:37

Waar zit proteine in?

De gevaren van teveel eiwit
  • 0:42

De gevaren van teveel eiwit

Waarom eiwitten zo belangrijk voor ons lichaam zijn

  • 0
  • Artikel

Eiwitten zijn één van de belangrijkste bouwstoffen voor ons lichaam. Het zorgt voor de opbouw en het herstel van onze spieren en zijn ook onmisbaar voor ons haar, nagels en huid. Maar hoe werkt dat...

Waarom zijn zonnebloempitten zoveel duurder dan zonnebloemolie?

  • 2:51
  • Web only
  • 1 apr 2020, 15:00

Om een liter olie te maken heb je ongeveer 2,5 kilo aan zonnebloempitten nodig, maar een kilo pitten kost tussen de 5 en 20 euro terwijl je voor een liter olie maar een euro betaald! Hoe zit dat pr...

Kijkersvraag: Kan ik mijn handen beter met gel of zeep wassen?

  • 0
  • Artikel

Iedereen heeft inmiddels wel begrepen dat goed je handen wassen kan helpen beschermen tegen het coronavirus. De afgelopen weken werden de schappen met handgel en handzeep daarom helemaal leeg getro...

Biologische zalm

  • 25:39
  • Aflevering
  • 26 mrt 2020, 20:25

De Keuringsdienst neemt een duikje in de wereld van de biologische vis.

Biologische zalm voldoet helemaal niet aan de biologische norm
  • 1:03

Biologische zalm voldoet helemaal niet aan de biologische norm

Waarom kweekzalm tegenwoordig nog maar half zoveel omega 3 bevat

  • 0
  • Artikel

Vis is een bekende bron van omega 3-vetzuren die onder andere helpen bij het voorkomen van hart- en vaatziekten. Vaak halen we deze zuren dus uit vis en de vis in Nederland die het meest gegeten wo...