• Sites

Keuringsdienst van waarde

Parrano?
  • 0:45

Parrano?

De geschiedenis van de Parmezaanse kaas

  • Artikel
  • 28 feb 2019

Wat hebben middeleeuwse monniken, een adellijke vrouw die haar huis verkocht en een invloedrijk literair boek met elkaar gemeen? De Keuringsdienst geeft je 900 jaar geschiedenis van de Parmezaanse ...

Italiaanse kaas

Wie pasta eet strooit vaak geraspte kaas over zijn maaltijd. Liefst uit Italië, specifiek uit Parma als het even kan. Wat is de smaak van Italiaanse kaas eigenlijk?

Keuringsdienst van waarde - saffraan

  • 0:00
  • Web only
  • 12 aug 2022, 14:03

Babykoekjes

  • 25:06
  • Aflevering
  • 11 aug 2022, 20:25

Koek en ander lekkers, je kunt er niet vroeg genoeg aan beginnen als het aan de koekenbakkers ligt. En daarom zijn er nu koekjes waar je al van kunt genieten als je pas zes maanden oud bent.

Keuringsdienst van waarde - Brie | Trailer

  • 0:21
  • Web only
  • 9 aug 2022, 16:25

Klopt het wat fabrikanten claimen en wat ze ons in reclames verkopen? De verslaggevers van de Keuringsdienst nemen de telefoon ter hand en duiken in de wondere wereld van ons voedsel.

  • Niet beschikbaar

Bourgondisch

  • 25:26
  • Aflevering
  • 4 aug 2022, 20:21

Brave burgers die doodgewoon de dagelijkse boodschappen doen zijn eindelijk veranderd in echte levensgenieters. Onze boodschappen zijn namelijk bourgondisch geworden.

  • Niet beschikbaar

Kweekvis

  • 25:30
  • Aflevering
  • 28 jul 2022, 20:20

Vis komt van oudsher uit de natuur, gevangen door een visser op zee. Maar tegenwoordig eten we meer vis uit kooien dan gevangen in het wild.

Waarom smaakt paprikapoeder helemaal niet naar paprika?

  • Artikel

Een goede toevoeging voor een beetje pit in de maaltijd: paprikapoeder. Tijdens het boodschappen doen viel het een kijker op dat er veel verschillende kleuren paprika zijn, maar dat paprikapoeder a...

  • donderdag 20:25

Keuringsdienst van waarde

  • 25:30
  • Aflevering
  • 29 sep 2022, 20:25

Klopt het wat fabrikanten claimen en wat ze ons in reclames verkopen? De verslaggevers van de Keuringsdienst nemen de telefoon ter hand en duiken in de wondere wereld van ons voedsel.

Waarom kun je met de ene olijfolie wél en de ander niet bakken?

  • Artikel

Je kunt naast boter ook gebruikmaken van olijfolie om te bakken. Op het eerste gezicht lijken alle soorten olijfolie hiervoor geschikt, omdat het zo lekker vloeibaar is. Maar schijn bedriegt. De en...