• Sites

Keuringsdienst van waarde

Marijn proeft in vacuüm gerijpt vlees
  • 1:49

Marijn proeft in vacuüm gerijpt vlees

De bijzondere koeien achter jouw favoriete stukje vlees

  • Artikel
  • 01 okt 2018

Ze luisteren klassieke muziek, drinken bier en worden gemasseerd. Boeren hebben er een flinke kluif aan om een goed stukje vlees te produceren. Maar dan heb je ook wat. De Keuringsdienst zet een aa...

Welke soorten vlees kan je wel en niet rijpen?

  • Artikel
  • 27 sep 2018

Wie een goed stuk vlees in de kuip wilt, moet het laten rijpen. Het zorgt voor meer smaak en een malsere textuur. Maar niet al het vlees is geschikt om te rijpen. Een gerijpte ribeye kom je wel v...

Gerijpt vlees

Je komt het steeds vaker tegen bij de supermarkt of de slager: gerijpt vlees of 'aged', zoals dat mooi heet met een Engels woord. Van 7 dagen gerijpt tot minimaal 28 dagen. Maar wat is dat?

De regels rondom het huisvesten van varkens

  • Artikel

Een doorsnee varkenshouder had in 1950 nog 7 varkens, tegenwoordig ligt het gemiddelde op 3400. Een stijging van ruim 48 duizend procent. Dit vraagt om regelgeving, maar wat is de huidige stand van...

Het varken

  • 25:00
  • Aflevering
  • 26 mei 2022, 20:24

Tegenwoordig heeft een varken een rib meer en een aantal tepels extra. Die zijn nodig om meer biggetjes te kunnen dragen en voeden. We gaan ook op bezoek bij een spermastation.

  • Niet beschikbaar

Thee met een belofte

  • 24:36
  • Aflevering
  • 12 mei 2022, 20:25

Thee is niet zomaar thee meer, thee heeft tegenwoordig een nut. De Keuringsdienst dompelt zich onder.

  • Niet beschikbaar

IJssalon-ijs

  • 25:34
  • Aflevering
  • 5 mei 2022, 20:25

De Keuringsdienst houdt het hoofd koel, ziet hoe ambachtelijk ijs in ijssalons wordt gemaakt en ontdekt dat het inderdaad verrassend vaak lijkt op het ijssalon-ijs uit de supermarkt.

Wat is het verschil tussen Italiaanse gelato en ‘gewoon’ roomijs?

  • Artikel

Als je een beetje wil afkoelen, is er weinig lekkerder dan een verfrissend koud ijsje. En wie voor smaak kiest, eet Italiaanse gelato. Maar waarom vinden we het Italiaanse ijs eigenlijk zo lekker? ...

Plantaardige yoghurt

  • 24:50
  • Aflevering
  • 28 apr 2022, 20:25

Eeuwenlang maakte het zoogdieren uniek, maar op vriendelijk verzoek van veganisten kunnen planten nu ook melk maken. Keuringsdienst gaat vegan en achterhaalt wat plantaardige yoghurt peperduur maakt.

Is diepvriesfruit minder gezond dan vers fruit?

  • Artikel

Allerlei vruchten in doosjes in de vriezer. Gewassen, geschild en gesneden. Lekker in de yoghurt, in een smoothie of gewoon in je mond. Dat is niet alleen handig, maar vaak nog goedkoper ook. Er wo...

Tapas

  • 25:22
  • Aflevering
  • 21 apr 2022, 20:23

Het vooruitzicht dat er vrijdag weer geborreld mag worden, sleept velen door de week. Maar kom bij die borrel niet aan met doodgewone hapjes. Tegenwoordig is het tapas wat de klok slaat.