• Sites

Keuringsdienst van Waarde

Marijn proeft in vacuüm gerijpt vlees
  • 1:49

Marijn proeft in vacuüm gerijpt vlees

De bijzondere koeien achter jouw favoriete stukje vlees

  • Artikel
  • Gepubliceerd op 15 okt 2018

Ze luisteren klassieke muziek, drinken bier en worden gemasseerd. Boeren hebben er een flinke kluif aan om een goed stukje vlees te produceren. Maar dan heb je ook wat. De Keuringsdienst zet een aa...

Welke soorten vlees kan je wel en niet rijpen?

  • Artikel
  • Gepubliceerd op 15 okt 2018

Wie een goed stuk vlees in de kuip wilt, moet het laten rijpen. Het zorgt voor meer smaak en een malsere textuur. Maar niet al het vlees is geschikt om te rijpen. Een gerijpte ribeye kom je wel v...

Cleanlabel: E-nummers onder andere naam op het etiket?! | KEURINGSDIENST VAN WAARDE KORT #35

  • 2:43
  • Web only
  • 3 jun 2020, 15:00

Veel consumenten zien liever geen E-nummers in hun eten. Daarom vervangen producenten E-nummers door gezond klinkende alternatieven die vaak exact dezelfde stof bevatten. Zo ontstaat een cleanlabel.

Waar worden inktvisringen echt van gemaakt? | KEURINGSDIENST VAN WAARDE KORT #34

  • 3:25
  • Web only
  • 20 mei 2020, 15:00

Inktvisringen gemaakt van varkensanussen bleek een hoax. Maar waar worden inktvisringen dan wel van gemaakt? En Hoe zie je het verschil tussen echte en namaak calamares?

Hollandse Nieuwe

  • 25:41
  • Aflevering
  • 14 mei 2020, 20:25

Posters vertellen ons dat de Hollandse Nieuwe weer is aangeland. De typisch Nederlandse gezouten haring die ieder jaar nog vetter en lekkerder is. Maar wanneer is die Hollandse Nieuwe nou echt nieuw?

Alpenmelk

  • 25:16
  • Aflevering
  • 7 mei 2020, 20:25

Een groot chocolademerk beweert dat haar chocolade gemaakt wordt met Alpenmelk. De Keuringsdienst zoekt en vindt inderdaad dappere koeien die zonder hoogtevrees de bergtoppen afgrazen.

Corona

  • 24:37
  • Aflevering
  • 30 apr 2020, 20:25

Omdat cafés en restaurants zijn gesloten, blijven veel boeren over met hun groenten en fruit. We spreken een boer die met een miljoen kilo frietaardappelen over zit.

Hoe ontstaat alcohol?

  • 0
  • Artikel

Alcohol lijkt op dit moment belangrijker dan ooit. Niet per se om de verveling van het binnen zitten tegen te gaan, maar vooral als desinfectiemiddel. De flesjes zijn niet aan te slepen. Maar hoe o...

Kijkersvraag: Wat is het verschil tussen paracetamol en ibuprofen?

  • 0
  • Artikel

De run op paracetamol is (grotendeels) voorbij en ibuprofen mag voor nu uit het verdomhoekje, want het lijkt de symptomen van corona toch niet te verergeren. Maar wat is nou precies het verschil en...

Tomaat

  • 25:37
  • Aflevering
  • 23 apr 2020, 20:25

Véél reacties na de aflevering over tomaat in blik. Er werden Kamervragen gesteld. Hoe kan het dat er uitbuiting bestaat in de tomatenteelt in Europa en dat die blikken gewoon in de supermarkt liggen?

Tomatenplukkers
  • 1:53

Tomatenplukkers