Stremsel
Om kaas te maken heb je stremsel nodig, maar wat is dat eigenlijk? En wat is vegetarische stremsel? De Keuringsdienst trekt eropuit.
- Alles
- Alles
- Afleveringen
- Fragmenten
- Extras

Meergranen
Een bakker bakt zijn brood van graan. Maar er zijn tegenwoordig ook bakkers die brood bakken van méér graan. Hoeveel meer graan past er dan in een brood?

Pannen
De Keuringsdienst las een opmerkelijke tekst op de gebruiksaanwijzing van een pan met antiaanbaklaag: als de pan te heet wordt, kunnen dampen vrijkomen die gevaarlijk zijn voor vogeltjes.

Flesvoeding
Als borstvoeding niet kan of lukt, biedt de poedermelk voor in de fles uitkomst. Het schap puilt uit van verpakkingen. Maar wat is, afgezien van de prijzen, het verschil tussen al die flesvoeding?

Geit
Er valt ons iets op: op verpakkingen geitenkaas zien we geiten mèt en zonder hoorns. Heeft een geit nou hoorns of niet?

De regels rondom het huisvesten van varkens
Een doorsnee varkenshouder had in 1950 nog 7 varkens, tegenwoordig ligt het gemiddelde op 3400. Een stijging van ruim 48 duizend procent. Dit vraagt om regelgeving, maar wat is de huidige stand van...

Het varken
Tegenwoordig heeft een varken een rib meer en een aantal tepels extra. Die zijn nodig om meer biggetjes te kunnen dragen en voeden. We gaan ook op bezoek bij een spermastation.

Thee met een belofte
Thee is niet zomaar thee meer, thee heeft tegenwoordig een nut. De Keuringsdienst dompelt zich onder.