• Sites

Keuringsdienst van waarde

Microbieel Stremsel
  • 1:19

Microbieel Stremsel

Sofie ruikt een maag
  • 1:04

Sofie ruikt een maag

5 soorten stremsel waar je waarschijnlijk geen kaas van gegeten hebt

  • Artikel
  • 21 sep 2017

Zonder stremsel geen kaas. Stremsel is een bindmiddel dat de melk doet samenklonteren. Er zijn vijf soorten, maar welke zijn dat eigenlijk?

En toen was daar kaas

  • Artikel
  • 21 sep 2017

Geluk bij een ongeluk. Een groep onwetende reizigers wist niet dat een kalverenmaag de melk doet klonteren. Nu eten wij het dolgraag.

Stremsel

Om kaas te maken heb je stremsel nodig, maar wat is dat eigenlijk? En wat is vegetarische stremsel? De Keuringsdienst trekt eropuit.

  • Niet beschikbaar

Thee met een belofte

  • 24:36
  • Aflevering
  • 12 mei 2022, 20:25

Thee is niet zomaar thee meer, thee heeft tegenwoordig een nut. De Keuringsdienst dompelt zich onder.

  • Niet beschikbaar

IJssalon-ijs

  • 25:34
  • Aflevering
  • 5 mei 2022, 20:25

De Keuringsdienst houdt het hoofd koel, ziet hoe ambachtelijk ijs in ijssalons wordt gemaakt en ontdekt dat het inderdaad verrassend vaak lijkt op het ijssalon-ijs uit de supermarkt.

Wat is het verschil tussen Italiaanse gelato en ‘gewoon’ roomijs?

  • Artikel

Als je een beetje wil afkoelen, is er weinig lekkerder dan een verfrissend koud ijsje. En wie voor smaak kiest, eet Italiaanse gelato. Maar waarom vinden we het Italiaanse ijs eigenlijk zo lekker? ...

Plantaardige yoghurt

  • 24:50
  • Aflevering
  • 28 apr 2022, 20:25

Eeuwenlang maakte het zoogdieren uniek, maar op vriendelijk verzoek van veganisten kunnen planten nu ook melk maken. Keuringsdienst gaat vegan en achterhaalt wat plantaardige yoghurt peperduur maakt.

Is diepvriesfruit minder gezond dan vers fruit?

  • Artikel

Allerlei vruchten in doosjes in de vriezer. Gewassen, geschild en gesneden. Lekker in de yoghurt, in een smoothie of gewoon in je mond. Dat is niet alleen handig, maar vaak nog goedkoper ook. Er wo...

Tapas

  • 25:22
  • Aflevering
  • 21 apr 2022, 20:23

Het vooruitzicht dat er vrijdag weer geborreld mag worden, sleept velen door de week. Maar kom bij die borrel niet aan met doodgewone hapjes. Tegenwoordig is het tapas wat de klok slaat.

Waarom zit er meer lucht in een zak chips dan chips?

  • Artikel

Je herkent het vast: verpakkingen waarvan je je afvraagt waarom het zo groot moet. Meer lucht dan chips of grote dozen voor ontbijtgranen. Waarom is dit eigenlijk en waar is het goed voor? Wij spra...

Babygroenten

  • 25:30
  • Aflevering
  • 14 apr 2022, 20:24

Van babybroccoli tot babybiet. Minikomkommers tot minikrieltjes. Er is geen groente die niet een kopje kleiner is gemaakt. Maar waarom?